Que et robin en un aeroport és una situació no només desagradable. També de consqüències imprevisibles, segons els que t'hagin pispat. Una d'elles, remota, és un gir copernicà de la història: que la víctima es cobri la seva venjança. Que recuperi i atrapi el lladre. I això és el que, afortunadament, podem descriure aquí. És la vivència de fa només unes hores a l'aeroport de Barcelona de l'estimada i reconeguda campiona, la ultracorredora de muntanya Núria Picas. Doble protagonista. Víctima i justiciera. 

La de Manresa, Creu de Sant Jordi i exdiputada al Parlament de Catalunya durant dos anys, ho ha explicat tot a les xarxes socials. Una frase és definitiva, "el paio no sabia amb qui s'enfrontava!". I és que la Picas és una dona forta, valenta, preparadíssima i amb uns reflexos de primera categoria. No guanyes una Copa del Món d'Ultratrails d'una altra manera. És la seva disciplina més coneguda, però la Núria en fa de tot. I d'extrem. És bona a tot, un rival temible. Però clar, el pispa que ha decidit endur-se les seves pertinences d'amagatotis no la coneixien. S'ho haurien pensat més bé.

Terminal 1 de l'aeroport d'El Prat de Llobregat, zona d'aparcaments. La Núria, expresentadora de TV3, descarregava el seu equipatge, abans d'agafar un vol cap a Noruega, a la localitat de Lofoten. La seva bossa de mà, amb la documentació i els seus objectes més preuats, a l'interior del cotxe. Algú aprofita que està distreta i la sostrau d'amagatotis. No triga a reaccionar: comença el gran xou i el primer desenllaç: "El viatge a #lofoten corria perill (passaport, visa, mòbil...) Sort que me n'he adonat i ha començat una persecució digna de #hollywood. El paio no sabia amb qui s'enfrontava! L'entrenament de #transgrancanaria finalment ha donat els seus fruits. FINAL FELIÇ, motxilla en mà i el paio reduït!" Una crac, sense dubtes.

Núria Picas a l'aeroport Instagram
Núria Picas a l'aeroport / Instagram

Recuperat l'alè, espolsant-se l'ensurt i rebaixant l'adrenalina, ha assistit a un segon final que no li ha agradat gens ni mica. Li ha espatllat, d'alguna manera, el seu esforç titànic. "Indignant, però, quan els de seguretat l'han deixat campar lliurement en un obrir i tancar d'ulls... #putavergonya #paisdepandereta". L'esclat de la Picas és totalment comprensible, la injustícia és evident. Sembla que furtar surt de franc. Per intentar calmar-la, els missatges d'escalf i enhorabona han estat nombrosos. Ho resumeix perfectament la cantant Beth: "Ets una jefa i punt". Amén.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!