La festa pels 40 anys de TV3 perseguirà la cadena durant molt de temps, com a mínim els propers 10 anys, fins a la festa dels 50. A mesura que passen els dies cada espectador recorda més persones, programes, cares o sèries que no van tenir ni un segon de record. Vist en fred, la Gala va ser un despropòsit de desmemòria. Roger de Gràcia ha estat un altre dels grans absents de la Gala dels 40 anys i un dia. La llista de damnificats, oblidats o censurats comença a ser massa llarga. I sospitosa. És estrany que De Gràcia no hi aparegués perquè a banda d'una de les cares més reconegudes de TV3, va començar fent pantalla a La columna de Júlia Otero. ¿Amb qui va coincidir a la redacció d'aquell programa mític de sobretaula? Amb Xavi Abad, director de la gala 40 anys i un dia. Doncs ni així. Roger de Gràcia no hi va sortir. Incomprensible. De Gràcia ha protagonitzat el millor programa de divulgació del català, Caçador de paraules, a banda de presentar espais com el concurs Bocamoll, el juvenil OIK mentns? o ser el nen mimat de TV3 per al Departament de Nous Formats presentant-ho tot: el musical No me les puc treure del cap, el programa de reptes personals, No serà fàcil, o fent El sopar amb famosos parlant o el concurs de monuments Batalla monumental. I encara més rar i humiliant que no el considerin com a cara prototípica de TV3 quan ell va ser el presentador del programa especial pels 30 anys de TV3, La meva. Doncs pels 40, ni aigua de l'aixeta. Adeu.

Roger de Gràcia La meva, Tv3
Roger de Gràcia i els 30 anys de TV3, La meva, TV3

Roger de Gràcia ha tingut el detall de no fer tuits en contra de la CCMA. Potser perquè encara hi col·labora, posant la veu al programa L'au pair o fent el pòdcast de Catalunya Ràdio Tenim paraula. Va sortir de l'emissora per la prta del darrere. Les seves últimes dades de l'EGM fent les tardes amb Estat de Gràcia eren molt dolentes i quedava a anys llum de la competència de Toni Clapés, fins quan no hi era Toni Clapés, de baixa pel seu càncer. Proporcionalment, era la derrota més severa de Catalunya Ràdio: 318 mil (RAC1) a 56 mil (Cat Ràdio) oients. Fora dels grans programes de TV3 i Catalunya Ràdio, Roger de Gràcia s'ha reinventat en la compteència. El va substituir Elisenda Carod i ara fa la competència a Elisenda Carod des d'una emissora en castellà però en un programa que es fa des de Barcelona per a tota Espanya: el de Júlia Otero. És el segon per l'esquerra:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Otero (@otero_julia)

L'any que ve Roger de Gràcia farà 50 anys, està separat de la seva parella, l'actriu Agnès Busquets i tenen un fill en comú. El periodista ha trobat una nova feina. Roda el món i torna al born: amb Júlia Otero, la seva descobridora a La columna de TV3 l'any 2000. Vint-i-quatre anys després Otero torna a confiar en De Gràcia i forma part de l'equip del seu programa Julia en la onda que es fa cada tarda des de Les Rambles de Barcelona, seu de l'emissora de Planeta, Onda Cero. Aquest dimarts ha reaparegut a les xarxes atrapat en l'ascensor de l'edifici de l'emissora, prop del Pla de la Boqueria.

Media redacción del programa atrapados en el ascensor de Onda Cero, i la foto d'alguns dels integrants de l'equip, no hi era la gran Júlia Otero, i Roger de Gràcia encaixonat amb la porta oberta i la paret de formigó entre pisos. Una sensació de claustrofòbia que no agrairà algú com ell que pateix una malaltia mental, fòbia social crònica. Qui sembla que té fòbia a recordar algunes de les seves cares més populars és TV3. Una nova per sumar-se a les que sí que es queixen: La Trinca, Tricicle, Joan Lluís Bozzo, Pilar Rahola, Tatxo Benet... Com a mínim Roger de Gràcia arribarà viu que el convidin a la Gala dels 50. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!