Tot es mou. El títol del programa que substituirà dilluns 5 de febrer Tarda oberta és una declaració de principis: TV3 es mou cap a una nova forma de fer. El primer pas per acabar amb les coproduccions és a punt de culminar-se. Per primer cop des de fa gairebé 20 anys, el magazine de la tarda serà de producció pròpia. Júlia Otero a La columna, Albert Om a El club, El Terrat amb Divendres i l'efímer Tarda oberta de Jaume Roures treballaven amb les seves respectives productores. Acaba una època i torna una altra, la dels sofàs estampats de Mari Pau Huguet al Com a casa.

maripau  TV3

TV3

Helena Garcia Melero torna a les tardes. Va substituir Xavi Coral en l'última etapa de Divendres amb Espartac Peran però ara farà el seu programa a mida. Des que Nuria Roca va ser despatxada per burofax a l'octubre, Melero està preparada per agafar l'equip de TV3 que feia aquell gafat A tota pantalla. En Blau avança en exclusiva alguns dels noms i continguts del nou programa. Malgrat el secretisme imperant per la demanda judicial interposada per Mediapro contra TV3, Melero serà l'encarregada de portar la part més política del programa. Tertulians, connexions amb Madrid i entrevistes amb protagonistes del dia que després puguin emetre's al TN de Cruanyes. Un Al rojo vivo català. Estava pensat per competir amb Ferreras als migdies però les retallades de Sanchis el fan competir amb Sálvame i s'assemblarà més a Más vale tarde de La Sexta. Melero és més Mamen Mendizábal que Jorge Javier.

mas vale tarde  la sexta

La Sexta

La part més frívola, la que TV3 prefereix anomenar entreteniment, la conduirà Francesc Sòria. El noi guapo d'esports ja fa temps que és una aposta de Sanchis per als programes no esportius. També l'expert en xarxes Lluís Marquina, que el passat estiu va presentar Els Matins, s'afegirà al programa per conduir l'última part. Melero no dirigirà el programa sinó que hi haurà dues co-directores. Algun dels col·laboradors del fallit A tota pantalla seguiran, però no el director que va lligar la seva sort a la de Roca. Les noves cares de TV3 es repartiran pel programa: Laia Ferrer buscant el seu lloc fora de la Fórmula 1, Sheila Allen passant a la part política i la gran esperança de TV3: Mireia Mallol.

Tot es mou després del terratrèmol Cristóbal (Montoro). TV3 ha de fer un pas endavant per demostrar que pot fer una graella sense ajuda externa. Dilluns que ve, primera prova de foc.