TV3 engega la programació d'estiu plena de refregits, programes gravats, reposicions i TV vintage. No fan Plats bruts però cada migdia torna Jet lag. Som allà mateix. Un dels programes d'estiu que s'adapten al qualificatiu de "refrescants" és No tenim vergonya. Excel·lent recuperació d'imatges antigues de TV3 abans del Telenotícies vespre. Va fer bona audiència: 10,7%. Entre les imatges impactants la millor era contemplar uns joveníssims Emma Vilarasau i Pere Arquillué a l'obra de teatre Tàlem de 1990. Així eren les dues patums més grans de l'actual teatre català fa 30 anys:

emma tv3 

pere arquillue tv3

emma i pere tv3

Emma Vilarasau i Pere Arquillué, TV3

Arquillué té ara 53 anys i la Vilarasau 61, així que són dues imatges de quan els actors començaven amb 23 i 31 anys. El rètol dels guionistes,  "Vilarasau i Arquillué ara estan igual, o millor", no té la mala bava de Cachitos de TVE. Però el programa permet exercir aquesta endogàmia de TV3 que agrada tant perquè és també endogàmia de l'espectador. Com quan recorda la jove Helena Garcia Melero dels inicis virginals. 

melero tv3

melero tv3

La Melero, abans i ara, TV3

La Melero de 52 anys sí que mereix el rètol "Està millor ara" que quan tenia 22 anys. El programa cau derrotat davant Pasapalabra (17,7%) i Sálvame tomate (15,8%) però remuntarà. Ha millorat substancialment respecte la temporada passada i s'ha tret de sobre un monologuista feixuc per anar a l'important: la nostàlgia. El primer dia de TV3 sense programes en directe (descansen Els matins, Planta baixa, Tot es mou i Més 324) torna a ser la cadena líder. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat