Onze no tornarà després de l’estiu. El programa futbolístic que presenta Francesc Garriga es va estrenar el 14 de juny i era la nova aposta esportiva de TV3, que buscava revifar una audiència que rondava el zero quan El Club de la Mitjanit emetia al canal Esport 3. Entrevistes, tertúlies i humor. Han tingut convidats de renom com Josep Maria Bartomeu i Javier Tebas, presidents del Barça i la Lliga respectivament. Però l’experiment no ha sortit bé, el nombre d’espectadors amants dels esports no remunta i la televisió pública ha decidit retirar-lo definitivament de la graella.

Francesc Garriga TV3

Francesc Garriga presenta Onze a TV3

De mal en pitjor. L’estrena d’Onze i la tria de Francesc Garriga va provocar malestar al departament. Treballadors descontents i una dimissió: Christian Garcia, que aleshores era director d’Esports de la CCMA, va anunciar que plegava l’endemà de l’estrena. Les males xifres d’audiència han acabat de col·locar Garriga i el seu equip en una situació insostenible. El programa ha tancat temporada aquest diumenge, arraconat a les dotze de la nit després de l'Aire lliure de la Judit Mascó, amb un 4% de quota de pantalla, penúltim programa de la seva franja (només supera La 2). La setmana anterior, pitjor encara: ensorrada amb un 2,4%. Segons fonts d’EN Blau a TV3, la direcció ha decidit cancel·lar Onze pels mals resultats i ja no es tornarà a emetre.

Francesc Garriga

TV3

Els membres de l’equip ja saben que no continuaran. Com l’actor Oriol Cruz, que ha intentat posar el toc divertit del programa amb el seu paper de Vicenç Martí. “Agraït per aquesta curta però intensa experiència”, ha escrit aquesta tarda al seu perfil d’Instagram com a nota de comiat.

Experiència curta. Curtíssima. Onze al final s’ha quedat en sis, que és el reduït nombre de vegades que s’ha acabat emetent.