Ja coneixem els primers finalistes de la primera semifinal del Benidorm Fest 2024. El Festival de la cançó arrencava amb les primeres propostes per a convertir-se en el nostre representant i defensar-nos damunt l'escenari de Malmö, Suècia. Un cop els vuit artistes presentaven al complet la seva proposta amb veu en directe, escenografia i vestuari, el recull de vots ha decidit que els quatre finalistes siguin: Nebulossa, Angy Fernández, Sofia Coll i Miss Caffeina.  Les seves propostes ja estan un pas més a prop d'agafar el testimoni de Blanca Paloma, però, abans, es disputaran juntament amb els quatre finalistes de la segona semifinal que s'emetrà el pròxim 1 de febrer. Una primera entrega conduïda per Ruth Lorenzo, Marc Calderó i Ana Prada i marcada pels problemes de so que molts usuaris de la xarxa van manifestar.

Nebulossa guanyava la primera semifinal amb 149 punts per la seva emblemàtica proposta "Zorra". El matrimoni artístic s'ha convertit en la més votada pel jurat, la segona escollida pel vot demoscòpic i la tercera pel públic. Angy Fernàndez s'ha endut la medalla de plata amb 137 punts per "Sé quién soy" una cançó sobre la superació personal de l'ansietat i les inseguretats, ha posat la pell de gallina al vot demoscòpic i s'ha endut la màxima puntuació. La catalana Sofia Coll ha aconseguit classificar-se en tercera posició amb 116 punts per "Here to stay" una proposta completa amb canvis de vestuari i molta coreografia. I amb pocs punts de diferència, el quart classificat fou Miss Caffeina amb 105 punts per "Bla, Bla, Bla" una elecció més renyida i disputada, ja que, el vot demoscòpic li donava la puntuació més baixa de la nit, gairebé el contrari del jurat professional i el públic que classificaven al grup entre els 4 primers. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RTVE (@rtve)

D'altra banda: Mantra, Noan, Lérica i Quique Niza han sigut els 4 candidats que s'han quedat fora de la final del festival. Mantra obtenia la màxima puntuació del públic per "Me vas a ver", però finalment es quedava a les portes de la classificació amb tan sols 7 punts per sota de Miss Cafeína. Amb sexta posició Noan obtenia 96 punts per Te echo de - el jove del País Basc també ha tastat la victòria amb la quarta posició del vot demoscòpic, però ni el recull del públic ni el del jurat professional l'han fet classificar per la final. El duet canari de Lérica quedava en sèptima posició amb 82 punts pel seu tema "Astronauta" i per últim Quique Niza, el més benjamí de l'edició tanca la classificació amb 81 punts per la seva proposta amb "Prisionero".

El pròxim dijous 1 de febrer coneixerem qui seran els altres quatre candidats a convertir-se en el representant d'Eurovisió. Veurem en directe les actuacions de: María Pelae, Dellacruz, Marlena, st. Pedro, Jorge González, Yoly Saa, Roger Padrós i Almácor. Com cada any, no hi ha res predictible, les votacions poden portar un gir inesperat entre la llista de preferits, però, segons el que apunta la xarxa, els preferits per passar a la gran final són St Pedro amb "Dos Extraños", el tema pop urbà d'Almacor, el flamenc de Maria Peláe amb "Remitente" o la contundència de Jorge González amb "Caliente". Una segona tanda molt més renyida si ens fixem en les reproduccions de les cançons. També trepitja fort la proposta de Marlena amb "Amor de verano" o Dellacruz amb "Beso en la mañana".  El dissabte 3 de febrer es disputarà la gran final i coneixerem, finalment, al representant final que viatjarà a Malmö, Suècia el mes de maig. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!