Ara sí que sí. Arranca el Benidorm Fest 2024. Ja estem més a prop de conèixer qui ens representarà al festival de música més multitudinari del món. Anem per pas, fa un temps vam conèixer als setze candidats, entre els quals veiem des de presentadores de TV3, fins al possible nom de Rosalía entre els compositors. Tal com ens agrada, molta varietat. Avui, finalment hem pogut escoltar les propostes i n'hi ha que ja destaquen algunes com a preferides del públic. Maria Peláe apunta maneres amb el seu "Remitente" i Sofia Coll presenta "Here to stay" com una 'petardada'. Entre la resta de participants, una única proposta en un idioma cooficial, el català. Roger Padrós presenta "El Temps" una balada amb piano i una lletra que ara, després d'un entrebanc personal, cobra més sentit que mai. El cantant i compositor anunciava per les xarxes, la pitjor de les notícies pocs dies abans de l'estrena. 

"El temps potser s'acaba, però t'espero" canta al ritme d'una melodia lírica i emotiva. El jove s'estrenava el 2019 amb el seu primer EP 'Mil más', un primer projecte en castellà on es va donar a conèixer durant la seva participació al concurs musical "La Voz". A més, no és el primer cop que participa al Benidorm Fest. L'any passat formava part de Siderland, el grup català que presentava "Que Esclati Tot", una proposta que no va acabar d'estar a l'altura en aquella edició."Queria contar como veia muchas relaciones, como la de mis padre o abuelos, de gente que lleva mucho tiempo, muchas veces no se tratan bien, no se comunican suficiente, y justamente le dan la culpa al tiempo, el tiempo deteriora las cosas, pero aun así se quieren y se cuidan" explica el català durant la roda de premsa. Una lletra que commou sola, però ara, després de la seva última publicació, la història ens ha emocionat encara més

 

Roger Padrós, feia públic al seu Instagram una notícia d'allò més trista. "Ahir ens va deixar el meu avi, no ho publico en la cerca de consol, sinó per donar-li les gràcies públicament. Ell va ser la persona que sempre va confiar en mi i en la meva manera d'entendre l'art" Una pèrdua complicada pel jove artista qui, hagués desitjat que el pogués veure actuar en aquest nou repte musical. "Et porto amb mi amb cada cançó" així acaba l'emotiva dedicatòria. Durant aquesta primera presentació de la proposta, Padrós assegura que se sent una mica intimidat, és un dels participants més joves i a més presenta una peça en català. La diversitat d'opinions i la polèmica per la llengua està més que assegurada. Encaixar una cançó en català dins d'un catàleg música tan variat i comercial, no serà gens fàcil. 

Els seguidors més fidels del festival, no han tardat a comentar sobre la cançó. Hi ha opinions de tota mena, però en general la rebuda és bona. Entre els rànquings provisionals, podríem dir que se situa entremig. Ni sí, ni no. Hi ha qui els hi ha encantat i d'altres que no han acabat de connectar per culpa de la lletra. Una proposta arriscada i melòdica que només necessita un últim ingredient: el directe. Ell i un piano, això no pot fallar. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!