El compte enrere per conèixer el nostre representant d'Eurovisió ja està aquí. El passat 13 de novembre sortien a la llum els setze candidats que formarien part de la tercera edició del Benidorm Fest 2024. D'ençà que el jurat i l'atzar van escollir el booty hipnotic de Chanel, la confiança per portar la millor proposta d'Europa cada vegada és més latent. L'any passat, el Eaea de Blanca Paloma no va acabar d'encaixar amb el gust dels europeus, però la valenciana fou l'escollida pels més fans del festival. La pròxima setmana comença l'elecció final de la proposta d'aquest any i, tal com us advertíem anteriorment, el nivell és alt i els candidats trepitgen fort. Entre la llista, en tenim dos de casa nostra, el pianista Roger Padrós que presenta "El Temps" l'única cançó sencera amb català del repertori. Però, qui realment està encapçalant les llistes dels preferits és Sofia Coll, concursant d'Eufòria i presentadora del nou concurs de 3cat, Epic Nails. De TV3 al món.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOFIA COLL (@sofiiacoll)

 

"Here to stay" - aquí per quedar-me- així es titula la seva proposta que s'ha viralitzat a la xarxa. Després d'escoltar totes les propostes el passat 15 de desembre, la catalana ja apuntava maneres, el ritme, la lletra i la seva veu apuntaven maneres. Però, l'assumpte ha esclatat just avui, amb l'estrena del videoclip. Vestuari d'escàndol, cabellera rosa xiclet i uns elements estètics que ens donen una pinzellada sobre la seva posada en escena. L'artista catalana ha preservat en tot moment les seves arrels catalanes, la cançó conté estrofes en castellà, anglès i en català. Una autèntica reina patriota. Un dels elements que més han sorprès ha estat la picada d'ullet al nou concurs del qual n'és presentadora i que estrena el pròxim 26 de gener a 3cat. La Barcelonina mostra unes ungles amb blat incorporat, una creació estrafolària com les que veurem durant el programa. Simplemente wow.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SOFIA COLL (@sofiiacoll)

 

Sofia Coll té l'agenda desbordada, però, té cada moviment sota control. El mateix dia que s'estrenava el videoclip també sortien l'ordre d'actuacions de cada una de les semifinals. El pròxim 30 de gener comença el Benidorm Fest. Com en els dos anys anteriors, el festival està organitzat en tres emissions diferents. En primer lloc, a la primera semifinal actuaran artistes com Lérica, Angy Fernandez i la catalana Sofia Coll, entre altres. Seguidament, el primer dia de febrer tindrà lloc la segona semifinal, on actuaran Maria Pelae, Roger Padrós, Dellacruz, st.Pedro, entre d'altres. Una competició renyida, però tota una carrera de fons que podria capgirar-se per qualsevol moment. Mentre la gent apostava pel Ay Mama de Rigoberta Bandini o pel foc d'Agoney, els preferits van caure en sec després de les declaracions del jurat. 

De moment, la catalana té al públic a la butxaca. Si la cançó ja agradava, el videoclip ho ha acabat de petar per complet. Les primeres apostes sobre la posada en escena ja estan damunt la taula, n'hi ha que inclús l'han assenyalat com la guanyadora indiscutible per a convertir-se en la candidata per representar-nos al Malmö Arena de Suècia. Ja us ho advertim, es tracta d'una carrera de fons on la constància no assegura el primer premi. Si tots apostàvem per l'himne feminista de Rigoberta Bandini, el destí va preferir escollir a Chanel. I no ho va fer gens malament. Vejam com es presenta aquesta nova edició i si podem tornar a tastar la victòria amb els versos en català de Sofia Coll.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!