Una de freda i una de calenta a TV3: esplèndida estrena de Natura sàvia, el programa de natura amb les tres pes, Peyu, Albert Pla i Quimi portet (16,3% i líder del prime time) però la sèrie dels dilluns es desinfla i perd un terç d'audiència en una setmana: del 17,8% s'ensorra al 12,9%. Si no t'hagués conegut no hauria passat res. Una llàstima perquè l'aposta de ficció és valenta i mereix millor sort. Els espectadors prefereixen una comèdia de traç gruixut com Benvinguts a la família, que feia el doble d'audiència i està renovada per una segona temporada. Els actors, format i argument són molt més adults ara però al seu creador Sergi Belbel se li ha anat la mà. Ja li va passar amb la incompresa i imprescindible Nissaga: l'herència. El país no està preparat per tant i Pablo Derqui ja no suporta la perruca blanca de Mercedes Sampietro.

FRAME.0004

TV3

Vicent Sanchis té la solució fàcil: invertir el prime time: després del TN emetre Natura sàvia i la ficció a quarts d'onze. És insòlit que el programa de després faci més audiència que el d'abans i dilluns ha passat: la sèrie a les deu de la nit fa menys d'un 13% i el docu-show d'en Peyu un 16,3%. El programa sobre granotes i gripaus va tenir molts moments surrealistes però va ensenyar la poteta amb la monarquia quan  reconeixen que "Hi ha una granota que es diu reineta. Si la princesa li fa el petó al gripau es converteix en príncep?" i Portet destaca "Si és una espècia autòctona d'una monarquia pot passar, però en una República és més difícil". Aquest és el màxim toc irreverent amb la monarquia a TV3 el dia que En Blau publica que ETB prepara un documental crític amb el rei. Cal esperar a Polònia.

natura savia tv3

TV3

També Quimi Portet va dir "Urdangarin és una dona perquè és a una presó de dones" o Albert Pla destaca "El lleó, que va follant pels móns i no reconeix els seus fills, té motius suficients per dir-se el rei" . Subtilesa borbònica i crítica surrealista de dues patums de la música catalana. Potser per no escoltar la paraula "follar" TV3 els envia a tocar de la mitjanit. Les estrenes de TV3 es compten, gairebé totes, per èxits.