Una de les millors coses que hi ha al món són els amics. Aquells que saps que sempre hi són. Amb els que rius, plores i t'ho expliques tot. I ara ens hem emocionat sentint dues amigues íntimes molt especials. Una de les millors pensades que van tenir a Catalunya Ràdio va ser tornar a comptar amb la gran Mònica Terribas pels micròfons de l'emissora pública. La idea va ser de Roger Escapa, que ha aconseguit que l'estimada periodista estigui al seu programa de caps de setmana un cop al mes, compaginant-ho amb les seves intervencions a RAC1 amb el seu amic Jordi Basté. La Mònica va parlar, per exemple, en la seva estrena, de la seva història d'amor emocionant amb el seu marit Sergi Cutillas. I aquest passat cap de setmana ha parlat d'una altra mena d'amor, l'amor incondicional i recíproc que es té amb una altra persona, l'actriu Montse Guallar, la seva amiga.

monica terribas i montse guallar
La Mònica Terribas i la Montse Guallar, amigues íntimes / Catalunya Ràdio

L'inoblidable 'Dolors' de Secrets de família, la 'Montse' a El cor de la ciutat o l''Empar', última nòvia d'Eduard Montsolís a Nissaga l'herència. La presentadora dels mítics Amor a primera vista i Lluna de mel. I l'esplèndida actriu a qui ara podem veure i gaudir a l'obra The Party al teatre Poliorama, va tenir fa trenta anys un amor a primera vista en termes d'amistat amb la Mònica Terribas que encara dura, com han demostrat totes dues davant dels micròfons. Gairebé tres dècades d'amistat que va néixer en una cuina: "Jo era part de l'equip del 'Persones humanes' i jo documentava les entrevistes. Ella era la superstar de 'Secrets de família' i el Miquel (Calçada) la va voler entrevistar. Vaig anar a casa de la Montse per preparar-la i conèixer-la". "Va ser amor a primera vista", afegeix la Montse. "Tinc allò gravat com si fos ahir. A la cuina, no sé si vam prendre un te o un cafè". "En aquell moment em vaig trobar una dona igual de fràgil, vulnerable i sincera com jo, i vam connectar. I fins avui", diu Terribas.

montse secrets
La Montse Guallar, en l'època en la qual va conèixer la Mònica Terribas / TV3
terribas jove
La Mònica Terribas en l'època en la qual va conèixer la Montse Guallar / TV3

Sempre s'han fet costat i suport, "hem tingut moments professionals d'alts i baixos, ens hem ajudat quan a una li ha anat bé, o quan l'altra ha patit, ens hem trobat en totes les vicissituds de la vida", diu la Mònica. "És meravellós, ens vam conèixer que no teníem ni parella", afegeix la Montse. "En aquell moment just vam començar a tenir les parelles que avui tenim, i tant l'Arnau, el fill de la Montse, com el meu, el Marc, van néixer, van créixer, van compartir, el Ramon i el Sergi formen part del pack... La sensació que sempre hi ets i que això no fallarà mai". Juntes han parlat de la seva amistat, de fer-se gran, dels fills, de prioritats, de les seves respectives professions, quan han estat al focus i en primera línia mediàtica o quan han estat en un segon pla o de la pressió estètica que malauradament la societat imposa a moltes dones. Diu Terribas: "Jo hi ha hagut èpoques que he estat rodona i venia a casa ella i em deia: 'estic fatal'. I jo: 'Montse, per favor!!'". Diu Guallar: "Jo és que sempre he estat una mica insegura", assumeix amb sinceritat l'actriu. Han continuat recordant moments del passat, per exemple, del programa que la va catapultar a l'estrellat.

amor primera vista
Àlex Casanovas i Montse Guallar a "Amor a primera vista" / TV3

"Quan l'estàvem fent (Amor a primera vista) no n'érem conscients. De fet, després del primer programa vaig arribar a casa plorant perquè la gent em deia tantes coses pel carrer que vaig pensar que no ho aguantaria. Amb els anys ha agafat molt valor pensar que la gent encara se'n recorda", reconeix Guallar. "Era el Tinder de l'època", apunta la seva amiga. Intervé Escapa per apuntar que "quan us vau conèixer, la Mònica era molt jove, una guionista sense projecció pública encara, i la Montse ja estava dalt de tot. Les vostres carreres han anat oscil·lant a nivell de popularitat... heu sentit enveja alguna vegada l'una de l'altra?". Elles ho tenen clar: "Ai, no! Per favor! En absolut! Per res! Ella ha patit molt quan ho he passat malament, sobretot en època de la direcció de la tele", diu Terribas. "Ella ha fet coses que jo li deia que no fes, no m'ha fet mai cas, li deia 'No ho agafis!'", diu Guallar riallera. "Hem sobreviscut a tot".

monica terribas i montse guallar cat radio3
Mmontse Guallar / Catalunya Ràdio

El més curiós que han revelat de la seva amistat de 30 anys ha estat quan la Mònica ha confessat que "li vaig regalar un koala. A la Montse és un animal que li agrada molt, és una malalta dels koales". "Però no n'he abraçat cap mai", lamenta la Montse. la Mònica segueix: "I quan estava fent recerca per l''Afers exteriors', a la primera temporada, amb el Mikimoto, vaig anar a Nova Zelanda i a Austràlia i em vaig fer unes fotos amb uns koales i vaig pensar 'ara la Montse tindria molta ràbia'", diu sorneguera i amb carinyo. A banda, de les fotos, però, la Mònica li va regalar anys enrera un koala de peluix que va emocionar la seva amiga. Però des d'En Blau proposo que ja que són amigues des de fa 30 anys, per celebrar aquesta data rodona i la seva amistat, agafin un avió i se'n vagin les dues cap a Austràlia i així la Montse podrà abraçar-ne algun.

Potser la Montse no ha abraçat mai un koala, però sempre podrà abraçar-se, com ho han fet tota la vida, amb la seva amiga de l'ànima. Montse i Mònica, meravelloses. Orgull d'amigues.