L'actriu Montse Guallar ha estat la nova convidada a pujar Al cotxe! al costat d'Eloi Vila. Durant el recorregut, han parlat de projectes futurs, de feines passades i de com es veu una actriu i presentadora que és a les cases dels catalans des de fa molts anys, primer presentant Amor a primera vista i després enamorant l'audiència en el paper de la mítica "Dolors" de Secrets de família, objecte del desig del "Narcís" (Sergi Mateu), "l'August" (Joan Massotkleiner) i "l'Albert" (Pep Ferrer), per no parlar de nombroses sèries i les més de 25 obres de teatre on ha participat.

montse guallar amor primera vista

"Amor a primera vista" (TV3)

montse guallar secrets familia

"Secrets de família" (TV3)

"Tenim coses... Però jo tinc coses ja des de joveneta, a nivell de dolors físics. Ara tothom ja està com jo, a la meva edat, a qui no li fa mal una cosa li fa mal una altra", respon Guallar abans d'uns segons de silenci, per, tot seguit, deixar anar una frase que deixa Eloi Vila i els espectadors glaçats: "La feina m'ha salvat de no estar en una cadira de rodes"...

montse guallar al cotxe

Al cotxe! (TV3)

"Em deixes de pedra", pronuncia Vila amb un fil de veu i en boca de tots els que acaben de sentir aquestes paraules. Ella s'explica: "És que és un tema del que no en parlo mai. Jo tinc una malaltia autoimmune des dels 18 anys. I això molta gent no ho sap. Tota la meva carrera l'he fet amb aquesta motxilla. Quan m'ho van diagnosticar, em van recomanar que ho deixés, que deixés la interpretació. I m'ho van dir just quan començava i rebia el primer 'regal' d'aquesta vida professional com va ser l'obra 'Antaviana' de Dagoll Dagom".

montse guallar antaviana 2

TV3

Guallar continua commovent amb el seu relat d'aquell diagnòstic: "Hauràs de deixar això perquè no podràs, i acabaràs en una cadira de rodes... I jo vaig seguir i aquí estic. I he fet de tot, molta cosa física, molts musicals, molt ball...". Pots veure el moment clicant a la foto (a partir del 4'01"):

montse guallar eloi vila

"Al cotxe!" (TV3)

Una conversa colpidora, tranquil·la, pausada i sincera, com totes les que tenen lloc dins el cotxe de Vila. "Em fa plorar el que és bonic i el que és trist. Sóc així, massa emocional. Ara per exemple, tinc gent fomudeta al meu costat... El meu desig de cara al futur és que millori aquesta gent", reconeix una Montse Guallar que aquesta vegada va tornar a emocionar el públic, i no per fer cap paper, sinó per ser ella mateixa i obrir-se en canal més que si hagués estat damunt un escenari.