El frame que obre aquesta informació és el moment desastrós del debut als matinals de la 1 en què Mónica López, amb accent castellà des que és a TVE, parlava a càmera i un operador passava la mà davant de l'objectiu tapant-ho tot. L'audiència de la gran aposta del també català Enric Hernández ha naufragat, i era el primer dia, el de més expectació. Audiència de La hora de la 1 a Catalunya: un trist 7% i només 35 mil espectadors (a Espanya un 9,5%).

monica lopez dit tve

Una mà tapa Mónica López, TVE

Per entendre la magnitud de la  tragèdia aquesta és la comparació d'audiències de dilluns al matí:

CATALUNYA

ARUSEROS 16,7%

ELS MATINS 15,9%

PLANTA BAIXA PRÈVIA 12,4%

EL PROGRAMA DE AR 11%

AL ROJO VIVO PREVIO 10,6 %

ESPEJO PÚBLICO 9,3%

LA HORA DE LA 1 7%

audiencies catalunya

Audiències Catalunya, font Kantar Media

MONICA LOPEZ LA HORA DE La 1 tve

López, última de share, TVE

Mónica López va debutar última de totes les grans cadenes. La catalana última a Catalunya.  L'entrevista a  Pedro Sánchez li va anar millor a Espanya, on la primera part del programa, la política, fa un 13% i la part de magazine cau al 8,2%.

sanchez tve

López i Sánchez, TVE

Els espectadors van enyorar el molt més adequat Xabier Fortes, purgat per TVE per ser massa independent. Com a qualsevol estrena televisiva, el dia important d'audiència és el segon. Si baixa, estarà sentenciada.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat