"Tot anirà bé". Aquest és un dels eslògans més populars durant la crisi pel coronavirus. Un lema importat d'Itàlia, el primer país europeu on va esclatar aquest malson. També, evidentment, on es van popularitzar tota mena de reaccions populars per intentar no caure en el pessimisme més absolut i esperonar-se davant el que havia de venir. La frase "Tutto andrà bene" es va viralitzar a xarxes, a les samarretes de futbolistes, a mitjans de comunicació... i va ser adoptada pels següents països colpits pel Covid-19. De fet, és la que fan servir a Catalunya els serveis de Protecció Civil, però no tothom la troba adient, i sobretot, adulta: hi ha qui la considera "una merda infantilista".

Aquesta reacció visceral és la de l'exdiputada de la CUP, Mireia Boya, i que ha revolucionat les xarxes socials. Una cleca que impacta de retruc una famosa cantant catalana, que fa uns dies presentava el seu nou treball al Planta Baixa de TV3: parlem de Marina Rossell, que interpretava des de casa seva "Tutto andrà bene", una cançó dedicada a l'època que ens ha tocat viure. Anècdotes a banda, la indignació de Boya ha aixecat una notable polseguera: molts li fan costat, mentre que d'altres la consideren excessiva.

Comissió investigació 155 Mireia Boya   Sergi Alcàzar 

Mireia Boya / Sergi Alcàzar

Marina Rossell TV3

Marina Rossell TV3

El confinament ofereix moltes hores per a la reflexió, i els símbols contra el coronavirus també passen pel garbell. Ara bé, tots estem d'acord en dues coses: el que està passant és una tragèdia, i desitgem que acabi aviat.