“Cinc coses sobre mi, només una és mentida”. Aquest és el nou joc viral que en les últimes hores triomfa a Twitter. Algú escriu cinc afirmacions sobre un mateix i que semblin inversemblants (n’hi ha quatre que són reals i una que no) i els seus seguidors han de descobrir quina de totes és falsa. La mecànica és senzilla i en temps de confinament qualsevol manera de distreure’s és bona. Entre el munt de gent que s’ha animat a participar hi ha una aranesa famosa: Mireia Boya, exdiputada de la CUP al Parlament.

mireia boya ACN

ACN

Sorprenent que, de totes les opcions que planteja Boya, l’única que és mentida és que Jordi Pujol hagi dinat a casa dels pares. La mare va ser la primera Síndica d’Aran i diputada de CiU, i el pare havia estat cuiner al restaurant familiar. Així que era força plausible. Si aquesta afirmació és falsa, vol dir que la resta són veritat. Sí, la Mireia Boya se n’ha anat de copes amb Felip VI i s’ha vestit de guàrdia civil per la revista Interviú.

felip leticia macri gtres

GTRES

Dels cubates amb el rei d’Espanya  no hi ha fotos que ho demostrin, però ella mateixa ho aclareix: la família reial espanyola va cada hivern a Baqueira a esquiar, i es van conèixer quan la Mireia era adolescent. Aleshores Felip encara era príncep d’Astúries. En canvi, del que sí que hi ha proves gràfiques és de l’exdiputada cupaire disfressada amb el tricorni i la capa:

Mireia Boya calendari interviú guàrdia civil

Interviú

La imatge es correspon a un calendari de l’any 2015 editat per Interviú. Boya i un grup de dones del seu poble apareixien a la pàgina de l’octubre fent aquest fila. Mesos més tard va acabar de diputada de la CUP i de presidenta del grup parlamentari. Amb els seus vots des de l’escó, també va ajudar a tirar endavant el referèndum de l’1-O. De prendre copes amb el monarca a ser un dels seus grans maldecaps l’any 2017. El gir de guió no està gens malament. Ni Felip ho va veure venir.