Dilluns 25 de novembre, dia internacional per a l’eliminació de la violència masclista. Dia que hauria de fer reflexionar la societat en la que vivim. No només aquest dia, sinó tots els que vindran després. Dones assassinades, maltractades, violades, assetjades, segrestades, prostituïdes i un llarg etcètera. Un dia per sortir al carrer, per protestar, per cridar més que mai que mai més, però també, per avergonyir-nos amb unes xifres que continuen sent escandaloses. Les dones pateixen cada dia, no només aquest 25 de novembre. Esperem que la solidaritat d'avui, les condemnes, la indignació i les manifestacions de denúncia no tornin a caure en un sac trencat. Mireia Boya sempre s'ha significat sobre aquesta problemàtica. I ara ha compartit una de les moltes experiències que per desgràcia viuen moltes dones cada dia.

Mireia Boya ACN

ACN

L'exdiputada de la CUP ha escrit un tuit on explica el desagradable moment que ha viscut: "Un home que (suposo) m'ha reconegut m'acaba de dir 'hija de puta' pel carrer. Tot seguit m'ha escopit als peus". Així. Tal qual. Un abjecte individu que es creu amb el dret d'insultar i escopir una dona amb total impunitat. Vomitiu. La xarxa li ha donat el seu suport a Boya i ha retratat l'home:

Qualsevol acte per evitar que això torni a passar no només és benvingut, sinó que a més, és necessari. Avui i els dies que calgui. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat