Els fans de Batman tenen tema de conversa aquest 2022. Hi ha una nova pel·lícula sobre el superheroi amb poders de ratpenat. El títol no és gran cosa: "The Batman". És clar, cada vegada és més difícil trobar-li un nom a la cosa. Però tampoc sembla que hagin pencat gaire rumiant-s'ho. És com si les cintes de James Bond és diguessin totes "James Bond, 007". A seques. Sí, d'acord, tots sabem qui és Batman, el salvador de Gotham City, i el seu alter ego Bruce Wayne. Però ser tan col·loquial... en fi. La pel·lícula en qüestió si que està molt més treballada, amb grans efectes especials i un repartiment de luxe: l'encapçala Robert Pattinson, i en ella té protagonisme especial un dels enemics més populars del personatge: el Pingüí. Un de molt dolent i que en realitat es diu Oswald Cobblepot, interpretat en aquesta ocasió per un Colin Farrell al que han hagut d'ajustar anatòmicament. El bo era Danny DeVito a 'Batmans Return', però no van negociar amb ell. Massa gran, potser, 77 anys. Aquest és el tràiler del nou blockbuster de la factoria DC:

COLIN FARRELL COM A PINGÜÍ:

Colin Farrell Pingüino Batman Youtube
Colin Farrell fent de Pingüí a The Batman (2022) / Youtube

DANNY DEVITO COM A PINGÜÍ:

Batman Returns pingüino Danny DeVito Youtube
Danny DeVito fent de Pingüí a 'Batman Returns' (1992) / 'Youtube

La fisonomia del personatge és ben coneguda per tots els fans, des que va aparèixer en els còmics i, més tard, en aquella sèrie de televisió de finals dels 60. Doncs bé, hi ha qui considera que potser els responsables de càsting de Warner Bros s'han equivocat amb Farrell. Podien haver fitxat un altre individu que daba el pego. Potser no és tan bon actor, però té molta experiència davant les càmeres i les multituds, balla a saco en dies assenyalats i explica històries per a no dormir de manera natural. Flueix molt i molt bé. Què més? Ah, sí, és un home de la cultura, amb majúscules. De fet és ministre del govern d'Espanya en aquesta matèria, englobant les arts cinematogràfiques. Més pistes? És català: Miquel Iceta.

pedro sanchez miquel iceta ballant efe
Miquel Iceta ballant amb Pedro Sánchez, quins records / EFE

L'experta en moda i comunicació política, Patrycia Centeno, no va perdre detall dels modelets dels assistents a la recepció reial i el besamans protocol·lari amb Felip i Letícia durant la visita de les màximes autoritats de Qatar,​ el xeic i emir Tamim bin Hamad Al Thani i la seva dona, la xeica Jawaher bint Hamad bin Suhaim. L'acte era molt solemne i es pregava un codi de vestuari molt concret, el conegut dresscode que tants maldecaps pot provocar en determinades circumstàncies. Allà va veure Letícia vestida de llarg, sense tiara de reina però amb uns pedruscos de diamants per arracades en forma de fulla, regal dels qatarians a la consort. També la Cuca Gamarra, portaveu del PP, tan cuqui com cridanera: d'un morat intens i amb un disseny de formes inquietants, estranyes. "Si yo lo he visto, vosotros también". Coses com aquestes.

recepcion emir catar letizia @casareal
Letícia durant la recepció als emirs de Qatar / @casareal
Cuca Gamarra morado recepción reyes @politicaymoda
Cuca Gamarra, del PP, a la recepció / @politicaymoda

En quant als homes, la Patrycia només té ulls per a Miquel Iceta. Com a catalana el coneix bé, i potser per això no el perdia de vista. També perquè el frac no seria la indumentària que més l'afavoreix, ves a saber. Això sí, la irrupció del socialista en la pantalla mentre seguia la retransmissió li va fer evocar precisament l'enemic de Batman a la pel·lícula. I no sembla gaire desencaminada, ni molt menys. Diu això: "Os empeñais en que los asistentes a una cena de gala de Estado cumplan un dress code estricto (y tanta veces ridículo) y el resultado no siempre sale bien… Oi, Miquel?". Les fotos son concloents. 

Miquel Iceta de frac saluda a Felipe @politicaymoda
Miquel Iceta saludant Felipe VI / @politicaymoda

Ara bé: si Iceta és el Pingüí, qui és Batman? Felip? De debò? Aquesta versió del superheroi no se la creu ningú.