Els reis espanyols han tornat a tenir un d'aquells àpats pantagruèlics per homenatjar algun dels il·lustres convidats que els visiten a Zarzuela i per donar de menjar a la colla de palmeros que no perden l'oportunitat de fer-se la foto i passar pel besamans, com Pedro Sánchez, Meritxell Batet, Isabel Díaz Ayuso o Miquel Iceta. Que no falte de nada, la casa es grande, deuen pensar. Total, els que paguem tot el sidral som els contribuents amb els nostres impostos. Tothom de gala lluint els seus millors modelets, tothom perdent el nord per sortir a la foto al costat dels monarques, tothom a punt per fotre's les botes. Això sí, amb pressa, perquè segons va explicar Juan del Val, si et distreus i no et menges ràpidament el que tens al plat, si Felip acaba de menjar, els hi treuen tots els plats als convidats, hagin o no hagin acabat.

recepcion emir catar
Recepció i sopar d'homenatge de Felip i Letícia a l'emir de Qatar i la seva dona / @CasaReal
recepcion emir catar2
Recepció i sopar d'homenatge de Felip i Letícia a l'emir de Qatar i la seva dona / @CasaReal
recepcion emir catar3
Recepció i sopar d'homenatge de Felip i Letícia a l'emir de Qatar i la seva dona / @CasaReal

En aquesta ocasió, arran de la seva visita d'Estat a Espanya, els homenatjats han estat el xeic Tamim bin Hamad Al Thani, emir del Qatar, i la seva dona, la jequessa Jawaher bint Hamad bin Suhaim Al Thani. Pel sopar de gala, Felip i Letícia es van posar, precisament, les seves millors gales. Ell, lluint el collar del Toisó d'Or, tal i com destaca Vanitatis. En canvi, ni l'emir ni la seva dona es van posar la insígnia de l'ordre d'Isabel la Catòlica que els hi va concedir el Govern espanyol en la seva arribada. I Letícia? Vestit nou espectacular amb escot arrodonit, mànigues acabades en campana i faldilla amb evasé. Tul, fils amb dibuixos arabescs color champagne rosat, brodats en cristalls, obra del dissenyador Gabriel Lage, argentí d'arrels espanyoles. No va ser l'única cosa que va estrenar. També unes arracades de diamants representant una fulla, un regal dels qatarians a la reina. 

recepcion emir catar letizia
Recepció i sopar d'homenatge de Felip i Letícia a l'emir de Qatar i la seva dona / @CasaReal

Fet el paperot del besamans, torn per passar al menjador a sopar. Letícia, seguint el protocol habitual, va seure al costat del president del govern espanyol a mà esquerra, Pedro Sánchez, i amb l'emir Tamim bin Hamad Al Thani a mà dreta. I Felip, davant d'ells, a l'altra banda de la taula, amb la jequessa al costat. Sonen els himnes dels respectius països i el monarca espanyol pren la paraula per fer l'habitual discurset. Comença a parlar en anglès, però després de la salutació inicial, comença a parlar en àrab. Ha estat un breu moment, un parell de frases i para de comptar, qui sap si fruit d'un cop de mà de la seva filla. Perquè tal i com escriu el citat mitjà, "Quizás el Rey pidió, vía videollamada, ayuda a Leonor, quien ya demostró en los Premios Princesa de Girona de 2019 que domina esta lengua, pues ha recibido clases desde pequeña". Sigui com sigui, no sabem si Letícia n'estava al corrent o no, però la cara que posa mentre parla el seu marit, mig de sorpresa, mig d'incredulitat, mig d'admiració, és prou significativa. Pots veure-ho al següent vídeo: