Espanya ha quedat eliminada de l'Eurocopa de nacions i s'ha quedat amb la mel als llavis. La selecció espanyola ha perdut la semifinal contra Itàlia i no jugarà la final de diumenge a Wembley. Si en el partit de quarts contra Suïssa, la sort va somriure els de Luis Enrique a la tanda de penals, aquesta vegada la moneda va sortir creu i el punt fatídic va ser el botxí de la Roja després dels errors en el llançament de Dani Olmo i Álvaro Morata.

espanya eliminada

Espanya, eliminada / Efe

Decepció per part d'un combinat que ho ha tingut a tocar, però que ha quedat fora de la competició al penúltim esglaó de la mà d'una selecció azzurra que s'ha imposat en el que es coneix com la loteria dels penals. En l'anterior partit contra els helvètics, algunes cares conegudes catalanes ja van expressar les seves simpaties pel rival dels espanyols. Els més explícits, Jair Domínguez i Jordi Eroles de TV3.

Jordi Eroles Generalitat TV3

Jordi Eroles / TV3

jair dominguez TV3

Jair Domínguez / TV3

Els dos presentadors de la cadena pública catalana van escriure un seguit de comentaris durant i després del partit que deixaven ben clar a favor de qui bancaban, com dirien els argentins. Dos aficionats suïssos més que no van poder veure complerts els seus desitjos quan Espanya es va classificar per semifinals.

tuits eroles espanya

tuits jair espanya

Què han posat ara que la Roja ha quedat eliminada? Informen del menú que soparan aquesta nit en honor a ells i li envien salutacions a un jugador de la selecció espanyola:

tuits eroles italia

tuits jair italia

No han estat els únics VIPS relacionats amb TV3 que han expressat obertament les seves sensacions abans del partit entre Espanya i Itàlia d'aquest dimarts al vespre. També hi ha dit la seva una persona que trobem molt a faltar, tant a Catalunya com a TV3.

Un dels presentadors i genis que ha tingut la televisió del nostre país, amb programes mítics que trobem a faltar, com el seu inoblidable Persones humanes. Miquel Calçada i Olivella, Mikimoto, viu ara als Estats Units, un país on pengen la bandera a qualsevol edifici i establiment. Però la bandera que ha destacat Calçada aquest dimarts, minuts abans que xiulés l'àrbitre l'inici del partit, no era pas la de les barres i estrelles.

miquel calçada

Miquel Calçada

Si una cosa té clara Mikimoto és que a ell, la rojigualda, li llepa un peu. Els colors li agraden, però l'emocionen moltes més barres a la bandera que no pas les tres de l'espanyola. En aquesta distribució de tres barres, a més, a Calçada li agrada molt més que siguin verticals i la combinació cromàtica que li aporten el verd, el blanc i el vermell. Una foto amb la bandera italiana onejant. Clar i català. O en aquest cas, chiaro e catalano. O italiano, per ser més exactes. 

mikimoto bandera

La xarxa, desfermada amb Michele. Molts seguidors de la Roja, rabiant. La majoria, però, aplaudint amb les orelles:

tuits bandera italiana