Sovint, els polítics espanyols acaben compaginant les seves vides personals amb la seva faceta professional. Passar tantes hores a les seus dels partits, als congressos, als parlaments o als ajuntaments fa que més d'un i d'una acabi sentint papallones per algun company de bancada o per persones del seu àmbit laboral. Fa tres anys, En Blau ja va informar puntualment que la màxima autoritat de la Cambra Baixa, la presidenta del Congrés Meritxell Batet, es va casar als 32 anys sent diputada amb un polític del PP amb qui compartia hemicicle. És José María Lasalle, exnúmero 2 del ministeri de Cultura amb José Ignacio Wert en els governs de Mariano Rajoy. L'amor de Batet va ser com el d'Inés Arrimadas (Ciutadans) amb Xavier Cima (CDC): enamorada del seu oponent. Després, però, va arribar el divorci.

Batet Lasalle boda EFE
Casament Meritxell Batet (agost, 2005, Santillana del Mar) / EFE

Després d'aquell diputat del PP, la segona autoritat del país es va tornar a enamorar, ara d'un membre del PSOE, Juan Carlos Campo, que segons El Mundo: "A la presidenta del Congreso se le relaciona con Juan Carlos Campo Moreno (57 años),diputado por Cádiz (...) la relación habría comenzado hace aproximadamente un año. Campo está divorciado al igual que la presidenta del Congreso y es padre de dos hijas", escrivien aleshores. Un jutge sevillà, també amb dos fills, com ella.

Juan Carlos Campo ACN
Juan Carlos Campo ACN

L'exministre de Justícia torna a ocupar ara les portades ja que ocuparà un dels dos llocs que Pedro Sánchez li ha preparat al Tribunal Constitucional, juntament amb Laura Díez Bueso, on ell mateix haurà de decidir la validesa de les lleis redactades ocupant aquella cartera entre el 2020 i el 2021, i que ara arribarà a l'òrgan superior de la justícia espanyola. Un dels artífexs dels indults als presos polítics catalans, exculpats de sedició a petició d'ERC, que va començar a sortir amb Meritxell Batet l'any 2019, i que durant els primers temps de la seva relació sentimental, ho van portar força discretament, però que l'estiu de l'any passat ja se'ls va veure gaudint d'unes vacances romàntiques de relax a Zahara de los Atunes (Cadis), on es veia la viceprimera secretària del PSC i Campo a la platja de la Atlantera, i allotjats en una de les zones més exclusives de la localitat.

316141150 812196283404457 911542304042951639 n (1)
Meritxell Batet i Felip / IG
EuropaPress magistrat exministro justicia juan carlos campo clausura tribunal constitucional
Juan Carlos Campo / Europa Press

Meritxell Batet, de 49 anys, i Juan Carlos Campo, de 61, que tot i tenir unes agendes atapeïdes, continuaran lluint el seu amor. Un moment exultant per tots dos, ja que a banda del bon moment personal que estan vivint l'un al costat de l'altre, ara caldrà afegir una important notícia a nivell professional amb l'elecció de Campo de cara al Tribunal Constitucional. Nascut a Osuna, l'exministre de Justícia ha desenvolupat la seva carrera com a jutge i polític des de la província de Cadis, i ara farà un salt considerable en la seva carrera, amb un càrrec sucós, però que no ve exempt de polèmica. Amb aquest nomenament, el president del Govern pretén plantar cara el PP al doble àmbit del Tribunal Constitucional i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). L'obstacle de la renovació del Constitucional és que el relleu de quatre dels seus membres corresponen a dos vocals de part del Govern i a dos més que nomena el CGPJ. Batet i Campo, una de les parelles més poderoses del país. I pels que ho redueixen tot a les xifres, uns números que no són baladí: ell passarà a guanyar més de 136.000 euros anuals, al temps que ella cobra un sou que supera els 230.000 l'any, que no es moco de pavo.