La gala final d'Eurovisió 2022 és, com cada any, una de les ocasions més assenyalades per compartir acudits, comentaris irònics i memes a les xarxes socials. I és que alguna de les actuacions d'aquesta nit ha donat molt de què parlar entre els usuaris d'internet. Heus aquí un recull dels missatges més graciosos que circulen per Twitter en aquests moments. De caràcter més general, s'ha ironitzat molt sobre la participació de països com ara Austràlia en un concurs enfocat a Europa. Els usuaris de Twitter tampoc no han deixat de comentar en directe totes les actuacions de la final a mesura que ha anat avançant la gala.

Com votar a Eurovisió 2022? Així pots fer-ho per APP, SMS o telèfon

 

L'actuació de Romania ha sobtat, sobretot, el públic espanyol, pel toc de flamenco que envoltava l'acte. La lletra en castellà, la roba i els passos de ball han recordat més a Sevilla que Bucarest. Sobre l'actuació de Noruega les xarxes han destacat, com era d'esperar, el vestuari. Els tuitaires han fet paral·lelismes entre els artistes i els famosos personatges de televisió Power Rangers. Finlàndia també ha rebut una pluja de missatges, la majoria assenyalant la similitud amb el personatge d'una famosa pel·lícula de terror, It, o directament el Capitán Pescanova. El vestuari de groc també ha recordat alguns als presos polítics.

Rigoberta Bandini esvalota Eurovisió pel que ha fet hores abans que canti Chanel

La cançó de Portugal, una de les més melodramàtiques de la nit, també ha provocat paral·lelismes amb la política catalana. Sobre la lletra de França, que estava en bretó, un usuari l'ha comparat amb les Tanxungueiras, que també volien anar a Turín amb una cançó en el seu idioma. L'actuació de Chanel, la representant d'Espanya, ha rebut tota mena de crítiques a Twitter. Alguns han reconegut que el tema els ha agradat, mentre que altres han retret que s'hagin explotat estereotips sobre Espanya.