Com votar a Eurovisió 2022? És la gran pregunta que potser et fas quan queden poques hores per conèixer el guanyador del festival de música més famós d'Europa. Durant aquesta setmana s'han celebrat dues semifinals en les quals ja hem conegut els finalistes del concurs però fins aquest dissabte 14 de maig no es podrà votar des d'Espanya per al favorit. El moment d'inici del televot serà anunciat pels presentadors d'Eurovisió 2022, Laura Pausini, Alessandro Cattelan i Mika, com ja és tradició. Serà aleshores quan Chanel Terrero pot tenir l'oportunitat d'escalar al rànquing de votacions provinents d'altres països d'Europa. 

🎵 Finalistes d'Eurovisió 2022: Totes les cançons i ordre de les actuacions

Laura Pausini segunda semifinal Eurovisión 2022 Turín  - Foto: Alessandro Di Marco / Efe
Laura Pausini a la segona semifinal d'Eurovisió 2022 a Torí - Foto: Alessandro Di Marco / Efe

Es pot votar a Chanel Terrero des d'Espanya?

 
És una de les normes ja conegudes i populars del festival d'Eurovisió 2022. Cap país participant al festival pot votar-se a ell mateix, de manera que Espanya no podrà votar a Chanel Terrero ni la seva cançó SloMo per molt bé que ho hagi fet a dalt de l'escenari. Per votar, l'organització del festival assignarà un codi numèric i els espectadors podran votar la cançó preferida d'entre les finalistes a través d'SMS o a través de l'aplicació oficial del Festival d'Eurovisió. També es podrà fer a través d'una trucada de telèfon fix.

A quina hora és Eurovisió 2022?

 

Chanel España segunda semifinal Eurovisión 2022 Laura Pausini Turín  - Foto: Sarah Louise Bennett
Chanel, a la segona semifinal d'Eurovisió 2022 amb una de les presentadores, Laura Pausini a Tori - Foto: Sarah Louise Bennett

Votar per l'APP d'Eurovisió 2022

Des del 2021, Eurovisió ha habilitat la votació dels països favorits a través de la APP del festival. Els eurofans, seguidors i espectadors poden descarregar-se l'APP als telèfons iOS i Android abans d'iniciar el programa de televisió per tenir-la a punt a l'hora de les votacions. És l'opció més nova que permet a l'audiència escollir la seva cançó preferida, una decisió que marcarà només un percentatge de la puntuació obtinguda dels cantants i artistes, ja que es tindrà en compte també la votació del jurat.