La visita de Ses Majestats Els Reis dels Països Baixos a Aruba, una illa holandesa en territori centreamericà, està causant furor i impacte. No només per la presència dels monarques allà, sinó també de la seva filla, la princesa Amàlia. Ella, Guillem Alexandre i Màxima estan fent parlar a totes les revistes del cor. És el primer viatge oficial d'Estat d'Amàlia i l'ocasió ho val. Ella i la seva mare estan omplint de color, pompositat i llum les costes i els carrers d'Aruba. Per als habitants d'allà, la visita dels seus Caps d'Estat és com la visita pràcticament d'El Papa. Estan encantats.

Màxima i Amalia GTRES
Màxima i Amàlia GTRES

I és que Màxima i Amàlia brillen amb la seva sola presència. Abans-d'ahir vam poder veure Amàlia -la major de les tres filles dels Reis- ballant alegrement a Bonaire, i ara observem amb entusiasme el ritme que porta als malucs Màxima d'Holanda. Dista molt d'aquella reina que fa tot just 3 mesos apareixia a Tanzània amb un rostre sense maquillatge i sense encant. Ara és una altra: als seus 51 anys lluu espaterrant. Balla amb molt de ritme i musho arte (com diria Joaquín del Betis) i els milers de fans que van a veure-la només poden aplaudir-la amb les orelles. Sembla el Carnaval de Rio de Janeiro o, en la versió catalana, el de Sitges. Però el millor és Guillem Alexandre que, darrere de la seva dona, també balla amb una altra ballarina. Espaterrant: tant de bo veiem algun dia Felip i Letícia fer el mateix.

En què estava inspirat el look de Màxima?

La capitost holandesa ha reciclat el seu outfit per a l'ocasió. És el mateix que havia utilitzat a la Fira d'abril de Sevilla el passat 2019 quan ella i Guillem Alexandre van visitar Espanya per celebrar el seu 20è aniversari com a parella. Anava vestida amb un look floral en blanc i negre de Johanna Ortiz i muntada a unes altes sandàlies de Gianvito Rossi. Perfectíssima, igual que la seva filla Amàlia, que també acudia reguapa a la cita de Carnaval d'Aruba. Ja ha deixat enrere el seu episodi de setge per part de la Moccro Maffia i ara ja mira amunt i endavant. D'estar patint assetjament per part de mafiosos i estar reclosa al Palau Reial (només sortia de casa per anar a la Universitat) a viure la vida a Aruba. Màximament royal, com la seva mama.

Guillermo Alejandro i Amalia d'Holanda GTRES
Guillem Alexandre i Amàlia d'Holanda GTRES

Què és exactament Aruba?

Aruba és una petita illa de poc més de 100.000 habitants situada davant de Veneçuela. Juntament amb Curaçao, San Martín i els Països Baixos forma part del Regne dels Països Baixos, encara que això no vol dir que formi part de la Unió Europea, com sí que seria el cas, per exemple, de Grenlàndia (Dinamarca). Fins l'any 1986 va formar part de les Antilles Neerlandeses i actualment es parla holandès i papiamento. La principal religió és el catolicisme, el qual el practiquen un 81% dels creients. El millor d'Aruba, tanmateix, és el seu clima. És igual en l'època de l'any que viatgis allà, que sempre farà la mateixa temperatura. La mitjana mínima és de 26'7ºC al gener i la mitjana màxima és de 29'2ºC al setembre. Sí, la màxima, com la reina d'Holanda. Llarga vida a Aruba i a la Casa Reial neerlandesa.

Així és Aruba Booking
Així és Aruba Booking
Els Reis d'Holanda a Aruba GTRES
Els Reis d'Holanda a Aruba GTRES