Des que es va saber el seu nomenament, la figura del nou ministre de Cultura i Esports, Màxim Huerta, acapara els comentaris per la sorpresa de la seva elecció i per la seva procedència televisiva al costat d'Ana Rosa Quintana. Un passat televisiu amb incursions al món groc, amb topades amb la que ara és la reina d'Espanya i amb la publicació d'uns tuits dels que se'n penedeix, però que no pensa esborrar perquè "forman parte de mi pasado, de lo que soy".

Maxim Huerta i Ana Rosa  GTRES

GTRES

Poc se sap, però, que Huerta va viure un moment complicadíssim en el marc familiar. Ja es va veure la intensa abraçada que li va fer a la seva mare només jurar lleialtat al seu càrrec en presència del rei Felip.

huerta i mare

Telecinco

Ella plorava desconsolada. El seu pare, lamentablement, va morir l'estiu passat. "Mi padre tiene alzhéimer y pequeños infartos que van minando su capacidad de movilidad", havia escrit anteriorment. Per això, tant abans com després de la mort del seu pare, el nou ministre es desviu per la seva mare, "todo lo que hago es por ella". Lògic. Una mare és una mare. Però en el seu cas, aquesta devoció també té una dosi extra per una traumàtica experiència que van haver de superar plegats.

Com ell mateix escrivia fa tot just un mes, "La vida nos ha hecho pasar por muchos colores". I moltes vegades, el color negre de la desgràcia. Com el que va passar l'any 2011. L'aleshores col·laborador d'Ana Rosa estava amb la resta de companys al plató del programa. AR i els tertulians analitzaven com havia estat la sortida de l'hospital del torero José Ortega Cano després del greu accident de trànsit que va acabar amb la vida d'una persona, Carlos Parra.

huerta i mare3

youtube

El somriure habitual de l'ara ministra de Cultura es va congelar, i Huerta no va poder reprimir les paraules: “Me espanta absolutamente la cantidad de cosas que se están comentado. Tengo tolerancia cero con el alcohol en la carretera porque un  31 de diciembre, en Nochevieja, mi padre no llegó a casa porque el alcohol provocó un accidente“, va dir el presentador davant la mirada sorpresa dels seus companys. “El accidente no sólo afectó físicamente a la vida de mi padre, sino que afectó a la de mi madre y a la mía. No empatizo nada con el torero. Deseo que se recupere pero no puedo empatizar con esta historia. ¡No lo soporto!”, deia visiblement emocionat. De fet, ell mateix publicava fa dos anys una imatge al seu compte d'Instagram on se'l veia al costat dels seus pares, ell en cadira de rodes.

 

La vida. LA VIDA.

A post shared by MAXIMHUERTA (@maximhuerta) on

Quan va morir, Huerta va publicar aquest tuit: