Ha estat una de les models (ella ara se'n diu postmodel) catalanes més guapes i de més èxit. Sí, hem dit catalana. Perquè Martina Klein ho és. Porta 32 anys a casa nostra, des que va arribar de l'Argentina amb només 12 anys. Va abandonar el seu país natal amb la seva família, fugint de l'enèsima crisi social, política i econòmica que l'assolava. Un cop duríssim per a una criatura que ha de deixar tot enrere i començar de nou en un escenari desconegut i inquietant. Sortosament, l'aposta va sortir a les mil meravelles, però la duresa del canvi encara la colpeix. Ho ha recordat viatjant Al Cotxe! de TV3 amb Eloi Vila.

 

Martina Klein xerra amb Eloi Vila TV3

Martina Klein xerra amb Eloi Vila / TV3 

Els pares de la Martina eren arquitectes, però a l'Argentina la construcció estava aturada. Van fer les maletes i es van establir a Catalunya, on els que els esperava no eren flors i violes, tot i que mai no van defallir. "És un moment molt dolent. Va ser molt dur. Estàs començant a fer-te la teva identitat. Les regles del joc van canviar absolutament i els pares estaven en una situació molt complicada. Eren més joves que jo ara! Nosaltres vam aprendre a no molestar: calladitos, buena letra i endavant". Tanta bona lletra que la vida li va somriure, fent el pas a convertir-se en model. "Va ser tota una vida adaptar-me, ser d'aquí, preparar-me i començar la meva carrera". Tenia 15 anys, la mare va deixar de treballar per acompanyar-la arreu, vigilant la feina dels fotògrafs amb la seva filla adolescent. Recorda la primera feina per a una coneguda cadena de centres comercials: despullada i coberta només amb una bossa de plàstic. La mare s'estirava dels cabells.

Martina Klein amb Eloi Vila a Al Cotxe! TV3ç

Martina Klein amb Eloi Vila a Al Cotxe! / TV3

Martina Klein primeres feines com a model TV3

Martina Klein primeres feines com a model / TV3

Martina Klein model adolescent TV3

Martina Klein model adolescent / TV3

30 anys més tard, la Martina és més catalana que el pa amb tomàquet, casada amb l'Àlex Corretja, mare de l'Érika i orgullosa del seu passat, present i futur. I nosaltres també.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat