Se'l trobava a faltar. Teníem ganes ja que tornés a la graella televisiva el que probablement sigui el millor debat que es fa ara per ara a la televisió. El dirigeix i el presenta el gran Xavier Sardà, al costat de l'Ana Boadas: Obrim fil, cada dijous a la mitjanit al circuit català de TVE.

Per la reentré, el murri de Sardà ha triat un tema que anunciava molta chicha i molta confrontació d'idees: Madrid o Barcelona? Barcelona o Madrid? Per ser més exactes: "Està Madrid millor que Barcelona? Aquesta és la pregunta"

marisol galdon obrim fil

'Madrid o Barcelona?', a debat a 'Obrim fil' / TVE

Sardà ho argumentava: "Madrid sempre ha estat acomplexada respecte a Barcelona. La Barcelona del 92 tenia una potència extraordinària. No hi havia color. Això passa a molts països, entre la primera i la segona ciutat més important. Però en aquest moment sembla que estem una mica aturats".

Per no parlar de les paraules de Gerard Piqué durant la presentació de la Copa Davis de tennis: "Siento envidia de Madrid, me gustaría que Barcelona estuviera a su nivel". Convidats a analitzar-ho a plató?: Màrius Carol, Txabi Franquesa, Marisol Galdón, Betsy Túrnez, l'expresident del Barça Joan Gaspart, l'exmarit de Susanna Griso, Carles Torras o Laura Fa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Fa (@laura__fa)

La periodista catalana agafa l'AVE sovint pels seus compromisos professionals a la capital espanyola, especialment, al plató de Sálvame, on sovint ha de fer front els atacs que rep per ser catalanista i independentista.

Probablement, haver d'aguantar les faltes de respecte de Kiko Matamoros i companyia serien el pitjor que té Madrid per ella. Però, i el millor? Fa sorprèn: "Una cosa superbona que té Madrid és l'aigua de l'aixeta, que a part que es pot beure, el cabell et queda més net que a cap altre lloc del planeta"... 

marisol galdon obrim fil2

Marisol Galdón a 'Obrim fil' / TVE

Qui també ha agafat tants o més AVEs cap a Madrid, i no només això, també molts ponts aeris, ha estat la presentadora Marisol Galdón. Per motius professionals, qui va ser presentadora del mític Plàstic va haver de fer les maletes i marxar a treballar a Madrid

Una ciutat que l'enamora: "El que més m'agrada de Madrid potser és la gràcia de la gent, el salero pel carrer. Coses que et passen que no et passarien mai a Barcelona". Però per coses que no acostumen a passar, el que va viure en un avió.

marisol galdon

Marisol Galdón a 'Obrim fil' / TVE

"Us explicaré el que he arribat a fer en un pont aeri amb un comandant", diu ella. "Què vas fer, Marisol?", vol saber immediatament en Sardà. I ella ho diu sense embuts: "Vaig fer un polvo en un avió amb el comandant en ple vol".

Els contertulians al·lucinen. També el presentador: "No m'ho crec. No és creïble". I ella: "M'estàs dient mentidera?". 

De ser veritat, quina sort va tenir la Marisol. A nosaltres, quan anem en avió, com a molt ens porten cacauets... I ens els cobren a preu d'or.