Mariló Montero va tornar a La 1 de RTVE després de quedar-se sense el seu programa matinal fa més d'una dècada. Ho va fer com a concursant de la nova edició de ‘MasterChef Celebrity’ que conclou en dues setmanes, i ella podria ser una de les clares guanyadores del format. La presentadora no s'havia posat mai al capdavant d'un talent xou d'aquest tipus, però ha demostrat que és una bona cuinera i té grans coneixements de gastronomia.

La presentadora va compartir per a ‘Vanitatis’ com és un dels seus esmorzars normalment. "El que em preparo a casa: truita francesa en entrepà de pa de barra baguette untat amb tomàquet, oli d'oliva verge i sal. Ho acompanyo d'un cafè amb llet i un suc de taronja natural. A Madrid, si esmorzo al carrer, només vaig a Bulevar 54 (Juan Bravo, 54) perquè aconsegueixen que no trobi a faltar el que faig a casa meva”.
Quan visita les seves arrels, a Estella (Navarra), li agrada compartir temps amb les seves amigues i normalment dina a casa seva. Això sí, ara totes les seves amigues li demanen que cuini ella després de veure com es desenvolupa a ‘MasterChef’. Ella creu que són les seves amigues les que haurien de ser en aquest programa perquè cuinen de mort, “insuperable”.
La Mariló Montero sempre visita un restaurant on la tracten com algú més de la seva família
A Pamplona té un restaurant favorit que freqüenta pràcticament sempre. Es tracta del restaurant Europa, al carrer Espoz y Mina, número 11. Té molt bona relació amb els seus amos, la família Idoate, els considera part de la seva família. Li guarden sempre la millor taula per a ella i se sent sempre com a casa. “Em guarden un racó a la taula de la cuina” si és necessari, comparteix.
A Madrid reconeix que l'oferta és inesgotable, i sempre hi ha algun restaurant nou que s'ha posat de moda i vol provar. Descobreix cada setmana un restaurant nou. No en té cap de favorit clar. Recomana, entre d'altres, “Amazónico (Jorge Juan, 20), Numa Pompilio (Velázquez, 18), Quintín (Jorge Juan, 17)… són una extensió de casa meva, així com Carbón Negro (Juan Bravo, 37)”.
Per anar de tapes és diferent. Allà guanya Navarra per golejada a Madrid. "Estella és únic per a això. Comences a fer el vermut al migdia i, quan vols seure a la taula del restaurant, ja has menjat per a un mes. De passada, et retrobes amb amics i veïns amb qui fa temps que no et creues. Comences per La Moderna (Mayor, 54) i La Cepa (Pl. Los Fueros, 15) i acabes al Bar Pigor (La Estrella, 6). Entre les meves tapes favorites, els pebrots de cristall”, diu per a una entrevista a ‘Vanitatis’.
