Les dues cadenes catalanes de TV estan en crisi. Però 8tv ja voldria la de TV3. La pública ha de retallar programes per poder pagar a Montoro però dimecres ha tingut un èxit apoteòsic d'audiència: tots els seus programes estrella van liderar les seves franges horàries, des d'Els matins (18,2%) a Tarda oberta (14,2%) passant per Està passant (22%) i especial menció pel rècord de temporada de l'APM? amb un fabulós 18,8%. El foraster va seguir disparat amb un 20,8%. Fins i tot el culebrot que té els dies comptats va triomfar amb un 19,6%. Bona collita a l'espera de com es comportaran Polònia i Pou en competició amb el derby Barça-Espanyol a Telecinco que segur farà mal a TV3. Qui va prendre mal dimecres va ser 8tv. L'intent de repetir l'èxit del cara a cara Margallo-Junqueras (que va fer un 28% el 2016) amb un Margallo-Tardà no va reeixir i 8 al dia es va quedar amb un 4,1%.  En Blau avança en exclusiva que la cadena està pensant en una substituta de Laura Rosel i el nom que sona amb més força és la corresponsal a Brussel·les Cristina Solias.

cristina solias 8tv

8tv

L'altre retorn a la TV a banda del de Margallo va ser el de Paco Lobatón com a director. El seu Quién sabe dónde ara es diu Desaparecidos i el presenta Silvia Intxaurrondo. En temps de Diana Quer TVE recupera un programa sobre persones desaparegudes que ronda perillosament el sensacionalisme. L'audiència va donar-li l'esquena amb un pobre 6,8%. Els dos capítols d'El foraster no van permetre que a Catalunya cap altra TV destaqués en prime time i les picabaralles de Risto i Jorge Javier no van fer mirar Got talent (9,3%).

desparecidos twitter

@DSP_tve

TV3 esprem l'última graella complerta que tindrà enguany: la del primer trimestre. Vicent Sanchis ja ha advertit que les retallades s'aplicaran progressivament fins que a la tardor no quedarà gairebé res del que ara s'emet. L'audiència està especialment sensibilitzada i mira TV3 com mai. Com aquelles botigues antigues que tanquen i ens afanyem a comprar-hi alguna andròmina que no necessitem però per nostàlgia hi fem una visita. L'APM? donava mostres de cert cansament però va tornar a les seves xifres de fa anys amb el videoclip del raper que fa de Puigdemont on és Rajoy qui va amb una ampolla de cava cridant 'independent'.

apm tv3

TV3

Dues crisis diferents, la de 8tv i la de TV3 que només està anunciada. Potser el nou govern hi troba algun remei més imaginatiu que no injectar 40 milions més de l'erari públic.