El meteòric ascens de Marcos de Quinto dins les files de Ciutadans avança a la mateixa velocitat que la quantitat de sortides de to que l'empresari deixa anar per la boca. Qui va titllar els immigrants de l'Open Arms de "bien comidos", qui ha increpat els seus detractors com a "trolls de mierda" i "miserables", o a periodistes d'"imbècils", es va unir al projecte taronja com a independent i número dos en les llistes al Congrés dels Diputats per Madrid, on actualment és diputat i portaveu econòmic de la formació de Rivera.

de quinto congres gtres

GTRES

10 de setembre passat. Primer ple parlamentari després de les vacances. De Quinto arriba a l'escó que li correspon a l'hemicicle i es troba una desagradable sorpresa al seu escó, tal i com ha informat eldiario.es: un xiclet ben visible i ben enganxat. Immediatament, el grup parlamentari va sol·licitar un canvi d'escó. El secretari general de Cs, Miguel Ángel Gutiérrez, va avisar els uixers del 'regalet' que algun admirador, o potser algú del seu propi partit, li havia deixat allà. Però las cosas de palacio van despacio. I les del Congrés, també. Sol·licitud, tramitació, llum verda i canvi. Un procés que no es va completar abans del Ple. "La razón del cambio era, literalmente, 'chicle pegado'. Y encima de ese chicle pegado tuvo que sentarse Marcos de Quinto". 

de quinto congres gtres 2

GTRES

Explica el citat mitjà que la substitució d'escons gastats o amb desperfectes és habitual al Congrés, però que mai s'havia produït per un fet com aquest. Qui el va deixar allà? L'escó està envoltat de companys de partit, per exemple, Joan Carles Girauta. Un misteri que ha generat la mofa massiva de la xarxa:

Quedem-nos amb aquest darrer comentari: fa temps que la política d'aquest país és de pati d'escola. Només que els polítics que en teoria han de fer anar el país no són nens de P5.