Els futurs fiscals espanyols tindran sempre la foto a la retina del dia que comencen a formar part del Ministeri Fiscal: el rei Felip i a banda i banda la ministra de Justícia en funcions del PSOE, Dolores Delgado, i el president del CGPJ, l'ultraconservador Carlos Lesmes. L'unionisme en ple per alliçonar 36 joves que comencen la seva carrera contra delinqüents i independentistes. El rei ha destacat en el seu discurs un article de la Constitució. No el 2 sobre la unitat d'Espanya sinó el 124, el que imposa a la Fiscalia el principi de "unidad de actuación y dependencia jerárquica". Traduït: tots a una segons digui el Fiscal General de l'Estat que tria el partit que governa.

rei feip discurs dolores delgado EFe

EFE

El cap de l'Estat recordant l'obediència deguda als nois i noies que instruiran sumaris i demanaran penes de presó. Acatant cegament el que digui el govern a través de la ministra i la Fiscal General. La segona particularitat de l'acte oficial és que entre els 36 nous fiscals n'hi ha una que ha estat qüestionada: Sofía Marchena. La filla de Manuel Marchena, president de la Sala 2ª del Tribunal Suprem que està jutjant els líders independentistes. El Nacional ja va explicar que el seu és un cas de possible nepotisme amb la dona del jutge Llarena pel mig. El resum és que en un concurs oposició de 35 fiscals ella va quedar la 36 i malgrat tot ha accedit al càrrec. Ho podeu llegir aquí: Sospites de tracte de favor a la filla del president de la sala que jutjarà l'1-O:

fiscals filla marchena EFE

Nova promoció de fiscals espanyols / EFE

La tercera raresa és que dels 36 (35 + 1) nous fiscals, el 80% venen a Catalunya. 29  dels funcionaris es dedicaran a perseguir delinqüents catalans. Alguna cosa falla. Porten mesos dient que cap funcionari vol venir a Catalunya. I per si de cas, el rei els recorda que han d'obeir el que digui el govern espanyol. Vint-i-cinc dones i onze homes bons i obedients.

felip fiscalia efe

EFE

Elisa Beni és la periodista que millor ha explicat el cas. El seu article a El Nacional La sombra sobre Marchena mereix ser repassat. I el seu final: "La corruptela para beneficiar a la hija de Marchena es una operación destinada a pasar al olvido y a quedar impune. Ahora mismo, Marchena es Dios, aunque tenga este pie de barro. Nadie va a tocarle ni el borde de la toga". I el rei Felip ha donat el vist-i-plau fent acte de presència per primer cop en el lliurament de despatxos als nous fiscals. Precisament en aquesta promoció, la de la jove filla Marchena. En periodisme, las casualitats no existeixen. El rei envia un altre "A por ellos".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat