Un dels programes que més adeptes a la causa té, pel que fa a la graella de TV3, és sense cap mena de dubte el Joc de cartes de Marc Ribas. El sensacional programa on tres restaurants es llencen els coberts pel cap, es posen mestretites i tiquismiquis amb les cuines, plats i cartes dels rivals, competint per ser els guanyadors de cada programa. Així, hem anat veient diferents locals que tenim apuntats per anar a fer un bon tiberi, però també tenim marcat en vermell alguns que no trepitjarem ni en pintura. La recepta del programa és perfecta: el carisma del xef presentador, la tria dels restaurants, i sobretot, la tensió que sovint es pot tallar amb un ganivet. I si no, que li ho preguntin al que va passar aquest estiu quan una de les parelles de concursants, els de la paella experience, van fer mutis por el foro i no es van presentar a la reunió final amb la resta, cosa que no havia passat mai en cap dels programes anteriors, ""Al·legant problemes personals que nosaltres no hem pogut contrastar, han decidit no venir. Això és una cosa que no havia passat mai en cap de les edicions del 'Joc de cartes':
A la confrontació passarà alguna cosa MAI abans vista a #JocCartesEstiuTV3! pic.twitter.com/CiINWAXywy
— Joc de cartes TV3 (@JocdeCartesTV3) August 3, 2022
Però el que va passar aquell dia serà una broma comparat amb el que ens espera la pròxima temporada del programa, que s'estrenarà a l'octubre, segons el que va avançar el Marc al Versió RAC1 del Toni Clapés en una entrevista deliciosa, o brutal, tal i com al presentador li agrada dir. Atents tots a casa el 19 d'octubre, perquè tornarà la que segons el xef serà "jo diria que és la millor temporada que hem gravat mai. Ja està tot gravat. Comencem amb el primer programa de tardor i ja...... és que ho has de veure allò. Ha passat una cosa que no ha passat mai", i esclata a riure. Clapés, gran seguidor del programa, es queda amb la incògnita i vol saber més. I Ribas: "Jo estava segur d'una cosa. Parlant amb la directora dic: 'Ens està passant això'. I ella: 'Que no, home, que no'. I jo: 'Que sí, que sí', gairebé enfadant-nos. I després agafa i fa: 'Ohhhh!'. I ens estava passant... És molt bo". També hi haurà coses i moments bonics i dolços, però Ribas avisa que "hi haurà coses que direu: 'En sèrio? També hi haurà que us sorprendran, però direu 'mira, hi vaig'".

Una altra novetat, veurem molt bona cuina i faran per primer cop un restaurant de Madrid, "flipant... a Madrid fan calçots". I una altra novetat: "Aquest any farem una cosa nova: hi haurà una categoria extra, i és que jo concedeixo el plat estrella. Això vol dir que de tots els restaurants he de dir qui ha fet el millor plat. Això, a part del títol i el diploma que li atorgui, li afegeix mig punt a la classificació final". Un Ribas que ha parlat del restaurant que tenia a Barcelona i que ja no té, i que quan Toni Clapés li ha preguntat si n'obrirà un de nou, ell ha respost de manera contundent que sí..., però no a Barcelona.

Tampoc a Madrid, tot i que reconeix de manera rotunda que la capital espanyola li ha passat la mà per la cara a la catalana en matèria gastronòmica, una cosa impensable fa anys: "Barcelona, ara mateix, no afavoreix massa a la restauració ni la gastronomia... Tots estan marxant cap a Madrid, ara és més potent. No havia passat mai a la història. Les empanadilles argentines, els pokebols, les potes de pop, tot això..., els ceviches, els tartars, perquè si ets de Barcelona, hi ha tartars de qualsevol cosa... No hi ha formatge per tant pa... L'alta gastronomia no treballa...". Ganes ja que arribi un dels millors programes de TV3. Ja queda menys. Apuntin: estrena de la nova temporada, el 19 d'octubre.