Reconeixem que som fans devots de Joc de cartes. El programa presentat pel Marc Ribas on tres restaurants diferents competeixen per ser els millors depenent de la categoria proposada per cada programa. Rendits a un programa que aconsegueix sorprendre'ns cada nova temporada, i l'estrena de la darrera, que ha tingut lloc aquest dimecres, no ha defraudat. Tot el contrari, ha generat un fet que mai havíem vist en tota la història del programa. Però anem a pams. Per l'estrena d'aquest nou “Joc de cartes estiu”, que buscava el millor restaurant de guia turística de Barcelona, han aconseguit un rècord històric de quota, un descomunal 26,8 %, una xifra a l'abast de molt pocs programes de tele. Meravellós.

Una xifra espectacular, aconseguida a base de molts ingredients: les ganes que tornés el programa, el carisma del bo d'en Marc, però, sobretot, gràcies a una de les parelles concursants, que ens van deixar a tots els espectadors amb els ulls com a taronges. En la imatge que veuen, els que estan exultants són la parella del restaurant guanyador, la Sofia i el Bruno de Casa Ràfols, però els veritables protagonistes van ser el David i en Miquel, de L'Àmfora, autors de la 'paella experience', la 'Vulcano, una paella fumada. No va ser l'únic moment on Ribas i els espectadors vam al·lucinar. Sentint-los parlar de neurogastronomia o croquetes sexuals ens van deixar en shock. Dos restauradors molt peculiars que bona part de la xarxa deien que venien més fum que el fum de la seva 'paella experience'...

La seva xerrameca no va poder evitar que les notes que rebessin per part dels altres concursants fossin suficients. De fet, gairebé van suspendre en tot, cuina, menjar i preu.

joc cartes2
El David i el Miquel de 'L'Àmfora', a 'Joc de cartes' / TV3

Unes notes que probablement van generar una situació mai vista abans en la història del programa, quan va arribar l'hora de les valoracions, amb Marc Ribas presidint la taula i dirigint aquella conversa que sempre fa amb els concursants, quan se'ls hi revelen les notes que han tret i es diuen a la cara si estan d'acord o no. Un moment culminant del programa, el moment de més tensió i emoció, on sovint, els punyals van que volen. Marc Ribas es gira a l'esquerra i hi troba els representants del Babula Bar. Es gira a la dreta i veu els de Casa Ràfols. Però mira endavant i hi ha dues cadires buides. Per primer cop, dos concursants no s'han presentat"Al·legant problemes personals que nosaltres no hem pogut contrastar, han decidit no venir. Això és una cosa que no havia passat mai en cap de les edicions del 'Joc de cartes':

Els fantasmes de les paelles... com diu aquesta espectadora... Potser per això van fer ghosting i no es van presentar... Un cop més, Joc de cartes ens sorprèn. I, com es veu per l'audiència, hi havia moltes ganes que tornessin a la graella de TV3... No com les poques ganes que tenien els de L'Àmfora de tornar al programa.