Els dimecres porten bona sort al xef Marc Ribas: el seu exitós Cuines de TV3 lidera cada sobretaula, estrena de Pop up xef a la nit i presenta una nova marca de gelats. Els sabors no són els convencionals. Hi ha gelat de tronc de Nadal, de torró de Sant Esteve, de Tortell de reis i de Dotze campanades. Misteriós i suggerent. S'hi utilitzen productes frescos, de temporada, característics de cada regió. Gelats de Territori són d'elaboració artesanal.

Gelats.nadal

Gelats de Marc Ribas

 Marc Ribas té temps de gelats entre rodatges de TV3 i tornar a obrir per la post-pandèmia el restaurant Panot de Gràcia, a l'Hotel Casa Fuster. Ribas té molta relació amb Tossa de Mar, el millor poble de la Costa Brava i ara fa gelats amb productes de la zona: mel Arbussé, xocolata Jolong, cruixent de farigola i nata. Tots ells relacionats amb la vila de la Costa Brava. La mel s'extreu del massís de Cadiretes des de l'època medieval. La xocolata és Jolonch, un producte artesanal a la pedra, a Agramunt però vinculat al municipi on estiuejaven els seus propietaris.

dia de tasts i proves

Marc Ribas

 Al 2018 es va crear diversos sabors: Gelat de Tossa de Mar, de Poma de la Vall del Lord i Gingebre o el de taronja i xocolata de les Terres de l’Ebre. O el Bandoler fet amb les galetes típiques de Sant Hilari Sacalm i licor de ratafia. El 2019 van guanyar el premi a la innovació amb el gelat Xuixo de Girona. Ara el xef més mediàtic de Catalunya presenta Gelats de Nadal, originals i solidaris. Un percentatge dels beneficis aniran a l’Hospital Clínic, per la investigació de la Covid.

a L'Esclat

Marc Ribas en la presentació

La intenció és enviar un pack de gelats als EUA on passa el confinament la catalana més famosa del món: Rosalía. El seu gelat favorit és de pera i formatge. Marc Ribas vol fer-lo i posar-li de nom la paraula favorita de Rosalía: Eixelebrat. Marc Ribas, Rosalía i gelat de xuixo. Tres delícies.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat