"Vamos a Barcelona, violencia en la calle y los asesinatos se repiten...atemorizando a los vecinos" (pronunciat amb el to greu de cantarella de Telecinco). Hi ha un nou presentador català a Espanya: Marc Calderó. El jove periodista nascut a Barcelona fa 30 anys ha tingut una carrera meteòrica a la TV: de becari a Betevé a presentador i editor de l'informatiu del cap de setmana a 8tv a les ordres de Josep Cuní fins arribar a Telecinco. Ha estat reporter d'El programa de AR fins que la mateixa productora va engegar Ya es mediodía on des d'aquest dilluns substitueix Sonsóles Ónega com a presentador durant l'estiu. 

marc caldero

Telecinco

Debut agredolç: la seva telegènia i dots de comunicador han evitat la imatge de novell conduint un programa estatal. Bones taules que no han eclipsat la porqueria de contingut que li han fet presentar: Barcelona ciutat de xoriços, camells i prostitutes. Un to telecinquero que durant mitja hora ha pretès ensorrar la imatge de la capital catalana en plenes vacances, quan els turistes han de decidir si hi van de visita. Se succeïen imatges de furts, baralles i conflicte al carrer i els tertulians de la ultradreta ensorraven Barcelona, per indepe i per colauita

marc caldero t5

Telecinco (desembre 2018)

Calderó ja va aparèixer amb Ana Rosa Quintana quan es va fer Consell de ministres a Barcelona i AR sucava pa oferint una imatge de Barcelona ciutat criminal: "batalla campal, vuelan las piedras, no hemos ido a inmolarnos", i el reporter mostrava rocs a càmera. Ara no ha impedit que els tertulians ultres en majoria, com Benjamín LópezJavier Negre ("Ves a MENAS delinquiendo y hay mano blanda de las autoridades"), els vídeos i el to general del programa fos un publireportatge contra Barcelona. Així ho ha vist la xarxa, començant per una veïna que no vota ni a Colau ni als independentistes, Pilar Eyre:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Calderó (@calderomarc) on

Calderó s'ha vist superat per l'agror dels tertulians que volien ensorrar Barcelona amb afirmacions del tipus "Qué vas a esperar de una alcaldesa que ha sido okupa". Ada Colau formava part de la PAH, plataforma dels afectats per les hipoteques. Telecinco perd els papers amb Catalunya i Marc Calderó debuta amb mal peu mentre la revista Lecturas especula sobre la seva vida privada: "Reservado y discreto respecto a su vida privada, tan solo deja claro su amor por los animales en sus redes sociales. Calderó se derrite con su perrito Bruno, toda una estrella también en cada una de las fotografías que comparte con él". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Calderó (@calderomarc) on

El futur de Telecinco passa per cares com les del barceloní Marc Calderó. No dirigeix els continguts del programa que presenta de la productora d'El programa de Ana Rosa però ja sap quin pa s'hi dona a Madrid si vols triomfar: canya al procés, a Colau i a Catalunya.

------

AUDIÈNCIES 'YA ES MEDIODÍA' ESTRENA MARC CALDERÓ

  • Catalunya: 9,9% (últim de les grans cadenes a la seva hora: TN migdia 26,3%, La Sexta Noticias 12,2%, La ruleta de la suerte 11,8%)
  • Espanya: 11,4%