El cisma a la selecció espanyola de futbol encara no s'ha resolt del tot, tot i que plou menys que fa un parell de setmanes. Especialment, després d'aquella concentració forçosa de les seleccionades per la nova entrenadora, Montse Tomé, i que va reflectir la coacció, amenaça i xantatge que la Federació estava disposada a exercir contra les campiones del món i contra aquelles que van sacrificar ser-ho per ser fidels als seus principis. Dos casos concrets a l'absoluta: Mapi León i Patri Guijarro. Les cracs blaugranes, les millors del món a la seva posició sobre el camp, fa molt de temps que encapçalaven la revolta contra l'estructura masclista de la màxima institució futbolística de l'Estat. No van transigir mai, i precisament per això el fet de convocar-les era un pols claríssim. Han tornat a sortir guanyadores, però: van abandonar la convocatòria sense patir represàlies. Una victòria, però a quin preu. 

Parlem, concretament, del desgast físic, psicològic i emocional d'unes esportistes professionals de primer nivell pel senzill fet de ser dones. I també de la barra lliure dels defensors de la intolerància, del masclisme, de la caspa, insultant i vilipendiant-les. Fa fàstic. És el peatge d'una lluita justa en el fons, però que cap home ens hem vist mai obligats a pagar. Diferències. La Mapi i la Patri fa dies que estan a casa seva, entrenant amb normalitat amb el F.C.Barcelona i gaudint, en la mesura de les seves possibilitats, gaudir del seu temps lliure. En el cas de la defensa aragonesa, en "solitud". Li mancava una persona important a la seva vida: Ingrid Engen. La noruega sí que tenia partits amb la seva selecció. Haurien estat separades de totes les maneres, però les circumstàncies no tenen res a veure. I no és un detall menor.

Mapi Leon y Patri Guijarro abandonan la concentracion / Foto: EFE
Mapi Leon i Patri Guijarro abandonen la concentració de la selecció espanyola / EFE

Després d'un bon grapat de dies a distància, ha arribat el moment de retrobar-se. I com que són un parell que sempre té detalls l'una amb l'altra, aquesta era una ocasió especial. La Mapi ha volgut tenir un detall molt dolç amb Engen, tan dolç com un tros de pastís a la intimitat de la seva llar. Són atletes d'elit, però de tant en tant es poden permetre un luxe d'aquesta mena. De fet, Mapi i Engen tenen una afició compartida, la de visitar cafeteries xules, cuquis i de moda pels carrers de la ciutat, moltes de les quals ofereixen aquest mena d'oferta ensucrada. Les tradicions s'han de complir!

Ingrid Engen pastel a Mapi León Instagram
El pastís de Mapi a Ingrid Engen / Instagram
Maria Leon Mapi Ingrid Engen Insta
Maria León i Ingrid Engen / Instagram

L'storie compartit per la parella té segona part, un petit fragment en el qual la protagonista són la Ingrid i el gat de la parella. La cara de felicitat de la migcampista escandinava ho diu tot, és difícil demanar més a una benvinguda. Sobradíssimes d'amor. Fan patxoca, com sempre.

Ingrid Engen a Mapi León Instagram
Ingrid Engen amb el seu gat / Instagram