Si marcar 7 gols a un rival de Champions no fos prou premi per als 5.070 espectadors que es van desplaçar a l'Estadi Johan Cruyff de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, el que va passar després de la golejada del Barça al Rosengard suec es pot considerar com el regal de Nadal més valuós per a un culer. Una persona importantíssima per a l'equip i idolatrada per cada seguidor blaugrana va agafar el micròfon i va adreçar-se als seguidors. Era Mapi León, en crosses, recuperant-se de l'operació pel trencament de menisc que l'ha apartat de les alineacions de Jonatan Giráldez. Havia de dir coses importants, d'enorme transcendència. L'estadi, en silenci, parava tota l'atenció. És una ídola absoluta. S'ho ha guanyat com a barcelonista, com a jugadora de futbol i com a persona.

Des que patís el problema al genoll, la Maria no s'ha perdut els partits de les seves companyes. És una líder del vestidor i n'exerceix quan juga, però també quan no ho fa. A més a més, sap de l'estima de l'afició, de l'alegria de veure-la amb el seu somriure fins i tot en moments complicats com aquests. L'aparició de fa uns dies, amb samarreta vintage del Barça i gorra de Peaky Blinders va ser sensacional, la resposta del respectable, també. Però s'ha superat amb el momentàs que signava des del centre del camp. Quan pengi les botes, les teles i els mitjans tenen una mina d'or. 

Deia que estava nerviosa, però a la central no se li notava pas. I es posava en mode a barraca: "Tengo dos noticias que quería daros en persona". Amb aquesta frase ja tenia tothom a la butxaca, clar. La deferència la fa gran. "Lo de la lesión me ha hecho pensar, y replantearme muchas cosas. Entonces tengo que comunicaros que no voy a continuar". Cridòria a la graderia. "Noooooooo". Mapi: "Que lo dejo". Els crits encara més forts i tristos. L'infart al cor blaugrana, picant a la porta. El salvavides? Un però. "Pero como Jona nos deja a final de temporada (el tècnic gallec ha decidit plegar), he pensao' que yo soy la nueva entrenadora". La sang culer, de glaçada a bullent. Ovació, rialles. I la frase que rematava tothom, en català: "No patiu, és una brometa". Ai, Mapi. Quina sort trobar-te.

Mapi 2026 X
Mapi León renova fins el 2026 / X

El discurs va continuar amb una nova picada d'ull a la llengua catalana, Mapi s'ha promès aprendre-la i fer-la servir de manera natural per al 2024. És l'únic que li quedava per quedar incrustada a foc a la llegenda d'aquest club, en la que l'èxit també parla de qüestions de tipus més romàntic i compromès. Després de confirmar l'anunci més desitjat que "he renovado hasta 2026" i provocar l'esclat de l'estadi i les companyes, deia "i estic millorant el meu català per vosaltres, culers. Bon Nadal". De l'atac de cor a l'èxtasi. Papa Noel i Mapi León, sempre amb regals. Que portin una recuperació fulgurant... i la renovació d'Alexia Putellas.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!