A Manuel Valls, el candidat del Cs (tot i que s'esforci en dissimular-ho), el debat electoral de TV3 se li va fer llarg. Molt llarg. No ens estranya gens. Són molts dies de campanya, "patejant" Barcelona (o al menys, això assegua l'ex-Primer Ministre francès) i intentant treure el cap a les enquestes per salvar els mobles d'una candidatura que apuntava molt alt i que té pinta d'acabar en tragèdia. L'estrès passa factura, com reflecteix la fotografia inèdita d'ElNacional.cat. El sempre intens Valls, badallant inexorablement. Quina metàfora del seu paperot a Barcelona. Badalla perquè la ciutat li importa un rave? O és un reflex de l'interès que el discurs del candidat desperta entre la ciutadania? 

Valls Candidat Eleccions Municipals TV3 - Sergi Alcàzar

Sergi Àlcazar

Sigui com sigui, l'estampa de Manolito, com li diu "amorosament" una gran amiga seva com la Pilar Rahola, és un bon resum de la cantarella que ens va oferir durant la trobada electoral. Va insistir fins a l'extenuació amb els mantres heretats de Ciudadanos: Que si Barcelona ha caigut a les urpes del separatisme. Que si hem de tornar a sentir-nos espanyols. Que si la ciutat ha deixat de ser amiga de les empreses, dels turistes, dels gats i dels gossos. Que si els europeus ens miren malament. Que si supremacistes-populistes-independentistes... En fi, per badallar com bestioles, i tant! 

Manuel Valls ulls tancats TV3

TV3

Però queda un dubte, després d'examinar amb deteniment la instantània de Sergi Àlcazar. I si ens estaven donant "gat per llebre"? I si Valls no era Valls? I si tot formava part d'una performance minuciosament preparada per entretenir uns espectadors que com va reconèixer la presentadora del debat, l'Ariadna Oltra, potser estaven exhaustes per un debat llarguíssim de 2 hores i mitja? Manuel, que t'hem enxampat. El d'ahir no eres tu. Vas tirar de la teva agenda de contactes VIP per contractar un doble: L'actor anglès (potser l'única errada de la posada en escena) Rowan Atkinson. Sí, ja saben qui és. 

Mr Bean badallant @mrbean

@mrbean

Bromes a banda, Manuel "Mr.Bean" Valls recordarà la fotografia com una errada més de la seva estratègia "d'estadista internacional". Un estadista que s'avorreix, com la resta dels mortals. Però el problema és que fins i tot s'avorreix d'ell mateix. La "millor" carta de presentació per a un aspirant a conquerir l'alcaldia, clar que sí. Parafrasejant el seu lema de campanya, "Ara convé (dormir), Valls"

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat