La febre per col·locar 'el dia de...' en el calendari no és pas nova, però continua sorprenent-nos de manera recurrent. Demanem disculpes per avançat a tots els potencials ofesos, però fins fa 24 hores desconeixíem l'existència i la “festivitat” del 20 de març, "Dia de la Felicitat”. Ni fava, tu. Ara bé, no ens oposem pas que els seus devots muntin la festa que considerin oportuna. De fet, els aplaudim pel seu optimisme, si ens ho permeten, patològic. Serà que treballar en una redacció explicant com està el món ens xucla la bona vibra. Per això, volem aplaudir l'exemple que ens acaba d'oferir un estimat músic i personatge televisiu català, Manu Guix. El d''Operación Triunfo' va acabar el dia amb una petita gresca... i mira que de motius, segurament, no en tenia a primera vista.

Guix va tastar la ironia de l'esmentat dia de la felicitat, patint un robatori empipador, sensible i, malauradament, massa habitual. La seva motxilla va volar, per art de màgia i per l'acció d'un desgraciat. Sí, desgraciat. Té la seva paradoxa, perquè la desgràcia la pateix la víctima, mentre que l'altre se'n va de rositas amb el seu botí il·lícit. I és així perquè no va poder enxampar l'autor del furt, cosa que per exemple sí que va acconseguir la corredora de muntanya Núria Picas fa uns dies a l'aeroport del Prat de Llobregat. Guix no se'n va adonar i, a més a més i amb tot l'afecte, no és una dona de ferro com la Picas, que va empaitar el lladre fins a reduir-lo i recuperar una bossa de mà amb passaport, mòbil i altres elements de vital importància.

Manu Guix OT RTVE.es
Manu Guix / RTVE.es

En Manu, pobre, ho ha perdut tot. I n'era de valuós i sensible. L'artista detallava fa unes hores el contingut de la motxilla sostreta, la broma és forta: El mac portàtil, l’ipad, els airpods, la cartera…. TOT”. És a dir, documentació personal, targetes de crèdit i eines de treball, on segurament emmagatzemava i preparava composicions, idees i projectes. No eren dispositius de lleure, no. La cosa va molt més enllà. Si Guix hagués rebentat amb fúria a les xarxes socials, dient-li el nom del porc a la persona que li ha complicat l'existència i la feina d'aquesta manera tan roïna, ho hauríem entès perfectament. La sorpresa, per tant, és veure com ha entomat el problema. Manu Guix en estat pur.  

Manu Guix Instagram
Manu Guix / Instagram

El d'OT' penja una foto brindant amb una copa de cava i dos bons amics que el consolen. Dos VIPS molt estimats, Noemí Galera i Ivan Labanda. La directora de l'Acadèmia i l'actor, cantant i exprofessor del talent show insuflen l'alegria que en necessita. “Per sort, estic ben acompanyat. Celebrem que som uns DESGRACIATS". Li han pispat tot, menys el bon humor. Un dia de la felicitat amb mala bava, però el final més feliç possible. Ànims, força, i un mal de ventre etern al lladre de motxilles alienes. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!