2022 no ha estat el millor any de la història quan parlem de relacions amoroses. La cuneta va plena de cadàvers sentimentals VIP; Shakira i Piqué, Risto i Laura Escanes, la Preysler i Vargas Llosa, Tamara Falcó i Íñigo Onieva... Quina escabetxa, una massacre. Ara bé, també trobem alguns supervivents pels quals no haguéssim apostat ni un cèntim. I vam fer malament, avui seríem fastigosament rics. Els noms propis d'aquesta parella els coneixen: Malú i Albert Rivera. La cantant i l'ex polític, pares d'una criatura l'any 2020, mantenen una relació tan particular que són el millor aliment per a l'especulació. Trobar alguna imatge, paraula o gest d'afecte o sintonia entre les parts és una feina titànica. És la seva decisió, clar, però vaja: sobta. Especialment en aquesta era de les xarxes socials. 

Al llarg de l'any que hem deixat enrere vam assistir a diverses suposades ruptures entre Rivera i Malú. Algunes ben cridaneres, com durant el viatge que l'artista va fer a la seva Andalusia natal. Malú sense els homes de la seva vida: ni la parella i pare de la Lucía, ni el seu pare Pepe De Lucía. Els va ignorar a tots dos, els va fer un ghosting de manual. Sembla que la Malú és una veritable virtuosa en aquest aspecte, el de reduir a zero a determinades persones. La cosa amb el pare era lletja, l'home suplicava atenció. Ara bé, de l'Albert no vam saber absolutament res. Rivera està molt més preocupat dels seus negocietes de gran estadista que d'altres qüestions molt més prosaiques i mundanes. En tot cas, però, mai no han anunciat la separació. Ans el contrari. Tot i així no sembla el romanç més intens i envejable de la vida.

Pepe de Lucía y Malú Telecinco
Pepe de Lucía i Malú /  Telecinco
Malú y Albert Rivera EFE
Malú,  Albert Rivera i la filla Lucía / EFE

El missatge més personal i emotiu de Malú per tancar l'any, en clau professional

A les acaballes de 2022 i començament del nou 2023 estem assistint a un veritable allau de missatges de comiat i benvinguda, a repassades de tot el viscut i declaracions d'intencions de cara al que està per arribar-hi. La majoria d'aquestes publicacions tenen una càrrega emocional molt notable. Fins i tot de mala lluna, quan escau. De passar comptes. Shakira, per exemple, que deixa caure mots com "indecente" en una clara al·lusió a Gerard Piqué. Malú també ha participat d'aquest corrent a Instagram. S'ha posat davant del teclat i ha buidat el pap amb continguts molt personals. "Tenía miedo, mucho miedo, miedo a volver a enfrentarme a un escenario, miedo a no estar preparada, a no sentirme cómoda ahí arriba, miedo a mi voz, a mi capacidad física… a no tener el show q quería daros , miedo a no estar a la altura… Bastó una milésima de segundo para volver a sentirme plena y solo tuve q dejarme llevar para quitarme todos esos temores de mi cabeza". Total, que la gira que celebrava 25 anys sobre els escenaris ha estat "una de las más bonitas y satisfactorias", completant "un año maravilloso de aprendizaje y paz", en el que només s'ha preocupat d'ella. Queda clar. 

Malú EFE
Malú / EFE

Albert Rivera, un fantasma en la vida de Malú: ni una menció

Malú obre també la finestra íntima, no només la professional: "Tengo una hija sana y feliz, amigos que me quieren y a los que quiero y una familia increíble a la que resumo mejor llamando tribu… Despido este 2022 con lágrimas de emoción por todo lo que me ha enseñado, por todo lo que he vivido y por mostrarme lo verdaderamente importante de la vida". Fantàstic. Una pregunta, però: en això de "família a la que llamo tribu" inclou a la seva parella? Perquè no ho tenim clar. És de la tribu o no? Ha oblidat, una vegada més, a l'Albert? Ha tornat al mode fantasma? Rivera sempre des de la barrera. Potser és millor així.

Albert Rivera Malú bar carretera quiere bolsa Telecinco
Albert Rivera i Malú / Telecinco

Dos dies de 2023 i ja hem recuperat un costum antic: el de pensar que aquest parell ja no se ajuntan.