L'univers fatxa espanyol i madrileny està molt esverat. El monstre de set caps i ullals esmolats està aquí. Davant els morros. Espanya, per fi, es trenca. Agur, adeu, adeus. El Congrés dels Diputats parla llengües que no són el castellà, Pedro Sánchez és molt més a prop de la Moncloa que Alberto Núñez-Feijóo, la crossa de VOX va coixa i, per acabar d'adobar-ho, els sobiranistes catalans tenen la clau. Puigdemont, amnistia, referèndum, independència. La fi del món. Les principals espases de l'espanyolisme ranci es belluguen: Aznar, Felipe Gónzalez i el sanchopanza Alfonso Guerra, Isabel Díaz Ayuso... Ai, Ayuso. Va més forta que mai, desbarrant contra Catalunya i fins i tot arribant a demanar una moció de censura a un candidat a president que ni tan sols existeix, llançant el del seu partit a l'abocador sense ni tan sols pujar al faristol. Pobre Alberto, no debió salir nunca d'Ourense. Se l'estan cruspint. I tot perquè, en el fons, Madrid és la capital de l'independentisme.

L'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Carod-Rovira, acaba de demostrar-ho amb una senzilla foto que li han passat per xarxes socials. Es tracta d'una cruïlla de carrers al centre de la capital. Vaja, que porta allà molt de temps. Ara es convertirà en lloc de pelegrinatge dels catalans que passin per Madrid. Potser també en una mena de mur de lamentacions dels mucho españoles, empal·lidits en descobrir que porten el mal a la sang, a l'ADN. Al viejo Madrid. Què passa en aquesta instantània? Doncs de tot. Mirin:

Josep Lluis Carod Rovira - Sergi Alcazar
Josep Lluis Carod Rovira / Foto: Sergi Alcazar

Efectivament, es tracta de la cantonada on els carrers de la Independència i de l'Amnistia es donen la mà, es fonen en el teixit urbà de la Villa y Corte. Independència i amnistia, els cocos que els atemoreixen cada nit. Poesia visual. "Coses de la vida", diu Carod-Rovira, que se'n diu Josep Lluís aquí, a Madrid i a la Xina Popular. El document té més perles impagables: el senyal de direcció prohibida allà a baix i el rètol que indica que l'edifici on va col·locada la placa està assegurat contra incendis. Ja va bé tenir la pòlissa actualitzada, espera't que no surtin escamots ultres amb benzina i mistos a cremar l'indret. De moment l'alcalde José Luís Martínez Almeida ja té un marró entre mans, toca canviar el nomenclàtor municipal. I a correcuita, que Ayuso quan s'enfada... ja saben, et pot passar com a Pablo Casado. Kaput. 

Diaz Ayuso Almeida bufandes espanya Europa Press
Isabel Diaz Ayuso i José Luis Martínez Almeida / Europa Press

La troballa s'ha fet viral, i els comentaris van creixent. És una meravella tot plegat. La caiguda de l'imperi espanyol, la seva implosió. Pobrets.

Indpendencia Amnistia Google Maps
Carrers de la Independència i l'Amnistia a Madrid / Google Maps