Les aigües de Zarzuela estan mogudes. No només pel reportatge mariner en què Joan Carles criticava indirectament el seu fill Felip VI per no haver mediat entre els governs català i espanyol sinó també pel disgust del pare amb el fill per l'absència de festejos oficials pels 80 anys del rei emèrit. Els enemics de Zarzuela ensumen la sang i han començat a embrutar el terreny de joc. Un dels locutors estrella de la dreta espanyola, Federico Jiménez Losantos, s'ha llevat amb ganes d'explicar intimitats sobre Moncloa i Zarzuela i ha revelat que "Rajoy odia el rei Felip VI". Literalment. La raó seria que després de les penúltimes eleccions generals, quan Mariano Rajoy va renunciar a presentar la seva candidatura a president, el cap de l'Estat va proposar que ho intentés el següent candidat que va obtenir més escons: Pedro Sánchez. Segons ha revelat a la seva emissora semi-clandestina Es Radio "Rajoy le juró odio eterno al rey".

federico jimenez losantos   @eslamananadeFJL

twitter Es la mañana

El locutor es refereix al rei emèrit com Campechano Primero i ha etzibat "se tuvo que ir por corrupción, de Cristina y de Corinna". Critica el diari El país pel reportatge, que qualifica de "sexe oral", perquè creu que li hauria d'haver preguntat a Joan Carles per la infanta Cristina i que" reveli on amaga els diners Corinna de comissions dels Emirats Àrabs".  Sobre la commemoració dels 40 anys de les primeres eleccions on no va ser-hi present Joan Carles, Losantos revela que no va ser el fill qui va vetar el pare sinó que va ser el pare qui va deixar tirat el fill "per por a que els diputats de Podemos el xiulessin i li cridessin lladre". L'acusa d'haver intoxicat els mitjans filtrant que no el van convidar a l'acte quan en realitat va tenir por. "Se aburre el vejete", ha acabat dient.

Joan Carles museu naval  Casa Reial

EFE

El programa de Losantos ni apareix als EGM i es presta a bramar contra els més poderosos per tenir alguna rellevància, siguin Jorge Javier Vázquez o el rei. Al presentador de Tele 5 ja el va insultar per haver volgut votar NO l'1-O  i a la seva última convidada al Deluxe María Lapiedra, actriu porno i filòloga catalana, la menysté sostenint que els seus estudis de Filologia Catalana són "Formación del Espíritu Nacional". Losantos d'això sí que hi entén.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat