D'entre els analistes de la situació a Catalunya faltava una veu autoritzada: Los Morancos. Els humoristes sevillans van ser els convidats estel·lars del programa polític de La Sexta (tots ho són) de diumenge a la tarda després de la manifestació anticatalana de Colón. Liarla Pardo va encertar-la sent l'únic que a aquella hora en parlava i va liderar a Catalunya (10,2%). Los Morancos van passar per l'adreçador del que des d'En Blau ja anomenarem  "la pregunta Catalunya". Aquest és el vídeo:

Cristina Pardo jé clar com anomenar el procés: "el desafío independentista". Editorialitza contra l'independentisme qualificant-lo amb terminologia agressiva. Res de nou. Com no ho és la resposta de manual (unionista) de Los Morancos: "Nosotros somos medio catalanes. Nuestra madre es muy catalana. Tenemos familia en La Torre del Español (Tarragona), en Barcelona y en Palamós (Gerona). Les damos caña. Habrá algún tonto, me ahorro decirlo, que no entienda que no ofendemos a nadie. Hay gente allí que te va a dar el palo. Me preocupa lo de Cataluña porque divide a las familias. Tenemos primos independentistas y queremos que nuestra familia esté junta".

liarla pardo morancos la 6

La Sexta

Los Morancos ja van fer un videoclip humorístic en el qual se’n reien del possible empresonament de Puigdemont amb el mal gust de publicar-lo 48 hores després que s'empresonés tot el govern de la Generalitat. Canten “No te vayas a equivocar, porque estoy viendo en tu cara que tienes hecha la cama en Soto del Real”. Publicat el vergonyós 3 de novembre de 2017 acumula 3,5 milions de visionats, que han suposat importants ingressos econòmics de Youtube pels Morancos.

Poden seguir qualificant de "tontos" els que troben indigne riure's amb la presó dels polítics independentistes. Ha ha, quin riure.