Hi ha dos edicions d'Operación Triunfo que els seguidors del programa mai no podran oblidar. La primera, per raons òbvies, i la de 2017, l'inici de la seva segona i, ara per ara, última etapa. La gran majoria dels seus participants formen part de l'imaginari col·lectiu, i alguns han aconseguit carreres d'èxit aclaparador en la indústria. David Bisbal i Aitana Ocaña, per exemple, sense deixar-nos una madrilenya a la que vam conèixer com a Mimi a l'Acadèmia. No va durar gaire: la van fer fora a la primera. Ara bé, això només va fer que treballés més dur per arribar a la seva meta: triomfar. Es va canviar el nom per Lola Índigo i va començar a rebentar les pistes de ball: per exemple amb aquell 'Yo ya no quiero ná'.

Tots tenim a la Lola com a una persona afable i afectuosa, tot i que sobre l'escenari es transformi en un terratrèmol de ball i provocació que ha enganxat a milers i milers de fans. Però ves per on que aquesta simpatia seria únicament la façana d'un caràcter molt més dur i mal educat. Això, evidentment, si fem cas dels testimonis (de veus distorsionades i sense cap document gràfic) que assegura haver recollit el programa 'Socialité': treballadors i testimonis d'establiments hotelers a Barcelona que han patit actituds grolleres i prepotents per part de l'artista. 

Mimi o Lola Índigo a OT 2017 RTVE

Mimi o Lola Índigo a 'OT 2017' / RTVE

lola indigo concert gtres

Lola Índigo durant una actuació / GTRES

La mala llet de Lola Índigo i la seva manca d'empatia per aquells que l'atenien als establiments es pot resumir en adreçar-se als cambrers com si fos un ramat de bèsties en un camp ("los llamaba haciendo 'chss, chss'"), ignorar els requeriments d'un recepcionista i fins i tot arribar a llançar-li la targeta de crèdit de forma despectiva. Sembla ser que no li agradava que li demanessin la identificació per fer el check-in. El pobre empleat de l'hotel es queixa al programa: "Se comportó de una manera muy déspota conmigo, ni siquiera me miraba, estaba todo el rato pendiente del móvil". I el gest de llançar-li la Visa va arrodonir-ho tot. Un angelet, vaja.

Més veus que asseguren haver viscut aquestes situacions tan desagradables de maltractament lamenten comprovar que la seva ídola té els peus de fang. Tenia "actitudes altivas de diva, eso no son formas. No tiene nada que ver con la cara que vemos de ella, no sé qué le pasó". Telecinco no té inconvenient en posar-la al punt de mira, malgrat que acabi dient que potser tenia un mal dia, com ens pot passar a tots. Jugant a dues bandes, no fos cas que s'emprenyi i els enviï també a pastar fang.

Lola Índigo Telecinco

Lola Índigo cara Telecinco

Lola Índigo, àngel o dimoni? / Telecinco

La pilota és ara a la teulada de la Lola Índigo. Veurem si la torna d'una puntada als seus acusadors.