Les pròximes setmanes seran diferents, emocionals i importants en la vida de Lídia Heredia. Com va avançar EN Blau farà un canvi important en quant a la seva carrera periodística a TV3, però també en la part personal i familiar. Deixar la teva darrera feina de 8 anys en tot un referent com 'Els Matins', ja des de l'època de Josep Cuní, i marxar a ocupar una posició de gran rellevància als informatius de la casa, la corresponsalia de Washington. O el que és el mateix, començar de zero en un altre país, ciutat i cultura. Tu i els teus, per a ser més exactes. Això és el que s'ha estat coent durant uns mesos a can Heredia. I hi hagut fumata blanca, com va confirmar fa uns dies la pròpia cadena pública

ja vam explicar a EN Blau que la Lídia havia comunicat a la casa que necessitava una altra cosa. "L'etapa s'havia d'acabar i podíem estar molt satisfets tots plegats", ha confirmat al programa 'Els Matins de Catalunya Ràdio' de Laura Rosel, recordant també que es posava a disposició de la casa per assignar-li la ubicació que es considerés oportuna per a ella. Una professional de les més respectades de tot el país i per la pròpia audiència, que la segueix des de sempre. No era fàcil. Ara bé, sembla ser que ella tampoc s'ho va plantejar en un primer moment. Però una pregunta li va venir al cap temps després: interessar-se per quan rellevaven Xesco Reverter. I allà va sorgir tot.

+xesco reverter, TV3
Xescó Reverter plega com a corresponsal de Washington / TV3

El cas és que el repte li motiva. És nou per a ella, que mai no ha fet de corresponsal, i el considera "un embolic professional i vital meravellós" al que s'enfrontarà amb il·lusió i ganes d'aprendre cada dia. Es trobarà al cor de la capital d'una potència i, alhora, d'un país tan complex i ple de contradiccions com l'americà. S'haurà d'ajustar bé les "ulleres molt exigents" que haurà de fer servir per dir la seva des d'allà. Posarà "el cap i el cor" perquè li ve molt de gust posar-se al servei de la secció d'Internacional de TV3 a partir de la tardor. Bé, parlem en futur, però per ser exactes potser hauríem de substituir-ho pel present. Perquè ja la tenim allà.

Els teleespectadors del seu espai s'hauran adonat que dilluns el conduïa la titular Lídia, però que ahir divendres el presentador era Pere Bosch. Què va passar entre mitges? Doncs que Heredia va volar a Washington per fer una mena de viatge al seu futur pròxim. Xesco Reverter plega aquest mes i li fa de cicerone, fent el traspàs i el relleu durant uns dies sobre el terreny. Al mateix programa de Catalunya Ràdio explicava que estava a l'aeroport a punt de sortir cap allà. Una conversa en la que subratllava que "si no hi anava ara, no l'enxamparia". I en la que es oferia aquesta pinzellada familiar: és optimista, però "està per decidir si vindran" els seus fills, que són grans i poden dir la seva. "Podrien dir adeu, però vindran". Hi confia en aquest "acte d'amor".

Lídia Heredia TV3
La setmana a 'Els Matins' començava amb Lídia Heredia... / TV3
Pere Bosch TV3
... però acabava amb Pere Bosch al capdavant / TV3

Dilluns, si ho considera convenient, podrà explicar més coses a 'Els Matins', perquè torna al seu programa. I començar a acomiadar-se d'aquesta etapa, passant el relleu a Ariadna Oltra. El cicle de la vida, el cicle de la tele.