Per Nadal arriben els autèntics reis, els d'Orient, perquè els reis espanyols toquen el dos. Felip i Letícia no tenen ni un sol acte oficial. Tota l'agenda buida i només el missatge la nit de Nadal, que el cap de l'Estat deixa gravat. Les vacances dels monarques són un secret però la feina de la premsa és esbrinar algun detall, com quan Pilar Eyre va publicar que després dels atemptats de l'11-M a Madrid, en ple dol nacional, els prínceps Felip i Letícia van viatjar de vacances al Carib. Ara és Jaime Peñafiel qui destapa un altre escàndol d'aquell viatget dels monarques.

Felipe cara fàstic detall Observatorio violencia de genero GTRES

GTRES

Al seu llibre Anécdotas de oro dedica un capítol íntegre a "La cólera de Letizia" i explica la mala llet de la reina. Tornant del viatge a les Bahames, l'avió privat feia escala a Miami per empalmar amb un vol regular d'Iberia. Els agents nord-americans van fer obrir les maletes als prínceps d'Espanya a la sala VIP: "Uno de los policías advirtió a Letizia, cuando se disponía a ir al baño, que registraría su bolso otra vez cuando regresara. Así lo hizo. Esto provocó un nuevo y acalorado intercambio de palabras. Según testigos, Letizia, aunque todavía no se había casado, sufrió un ataque de indignación, gritando que aquello era humillante, un insulto".

felip leticia marxen en avió GTRES

GTRES

Peñafiel escriu les paraules exactes de Letícia adreçant-se al marit que veia com un calçasses: "Felipe, ¿cómo dejas que nos registren?". El consolat d'Espanya a Miami hi va haver d'intervenir però renyant la policia dels EUA i no a la periodista, que encara no era princesa perquè no s'havien casat però ja s'ho creia. Peñafiel no revela la font però es dedueix: "Zarzuela restó importancia al incidente, quitando hierro al registro, considerándolo normal tras los atentados del 11-S y el 11-M".

leticia cara a barcelona GTRES

GTRES

L'anècdota revela el mal caràcter de Letícia ja des d'abans de ser princesa. Però Peñafiel no furga en l'important de l'episodi: Zarzuela va mentir a Espanya: va permetre i ocultar un indigne viatge de lleure al Carib  pocs dies després que morissin assassinades centenars de persones als trens de Madrid. Espanya de dol i els futurs reis prenent el sol. Aquest és l'autèntic escàndol.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat