Els Letilievers estan feliços amb la reina que els hi ha tocat. Imaginar que avui per avui podria haver-hi a Espanya una reina diferent a Letícia és un exercici difícil d'assumir. Massa temps gaudint dels estirabots de la monarca, els mals humors amb la seva família, el control que deixa aflorar a la mateixa velocitat com estrena un nou modelet.  Però hi va haver un temps on Felip va estar a punt de casar-se no amb una asturiana, sinó amb una noruega.

eva sannum felipe gtres

GTRES

Eva Sannum, l'altíssima rossa que va deixar tothom bocabadat l'agost del 2001 quan va aparèixer de blau al costat del llavors príncep Felip en el casament de Haakon i Mette-Marit. Però la parella de l'ara rei va desaparèixer a la mateixa velocitat com va arribar a les revistes del cor. Un visto y no visto. Un miratge en la vida de Zarzuela que va ser lapidada per la pròpia família reial i per la premsa més blava del moment. El mateix degà Jaime Peñafiel lamenta haver participat d'aquest akelarre: ""la campaña de acoso y desprestigio contra la jóven nórdica, todos nos cebamos con Eva, yo el primero"Una Sannum que avui hagués estat reina d'Espanya si no hagués estat per l'atemptat de les torres bessones, segons el periodista. L'anunci de boda era imminent, però allò va refredar qualsevol anunci frívol a la monarquia. No va poder ser, i després l'amor, o el que hi hagués allà, es va acabar.

eva sannum ara

GTRES

Possiblement la model i ara empresària noruega ha estat de les nòvies del rei més vilipendiades pels acòlits de la reialesa espanyola. Quan va començar a sortir amb Felip l'amagaven com si tingués la pesta. I quan ho van deixar estar, van tenir la barra de demanar-li "que fuera ella y solo ella quien comunicara a la prensa que sus relaciones sentimentales con don Felipe habían terminado". Ho explica Jaime Peñafiel al llibre Anécdotas de oro. Casa Reial volia deixar-la sola als peus dels cavalls. I ella va demostrar tenir més dignitat que els Borbons: "Me negué en redondo. ¿Cómo se me podía pedir tal cosa cuando siempre se habían negado a reconocer, pública y oficialmente, que el príncipe mantenía relaciones conmigo? Cuando incluso nunca se me había defendido de los ataques de la prensa".

eva sannum telefon gtrs

GTRES

Demà m'afaitaràs, va pensar Sannum. Si Casa Reial vol fer el paperot, que ho facin ells: "Fui tozuda. Me mantuve firme y me aparté del camino. Desde entonces, me han ofrecido mucho dinero, pero no estoy dispuesta a desvelar nada. Me cuido de no abrir la boca". Zarzuela té sort que quedin persones com Sannum. Dones amb una enteresa que ells no tenen i que demostren tenir els escrúpols que ells van abandonar fa temps. Gràcies a això la monarquia no queda més en evidència del que habitualment ho fa. Ara bé, si algun dia la noruega canvia d'opinió i escriu tot el que va viure a Espanya, té uns lectors assegurats a En Blau.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat