Fase 0. Fase 0,5. Fase 1. Fase 2. Fase... Confinament. Desconfinament. Post-confinament. Normalitat. Nova normalitat. Normalitat reinterpretada. Post-normalitat. Un es perd amb tantes paraules. La pandèmia pel coronavirus ens ha submergit en una espiral d'expressions que ja no se sap on som, d'on venim i on anem. Però el que sí sabem és que tenim ganes de fer algunes coses que aquesta malaltia ens està mutilant des de fa ja dos mesos. I Laura Rosel té clares les seves prioritats quan tot això acabi.

laura rosel mira a dalt

@laurarosel

La periodista del Catalunya Vespre de Catalunya Ràdio ha tornat a escriure una declaració d'amor commovedora. Ja ho va fer setmanes enrere, quan va escriure una carta dedicada a la seva àvia, que acabava de morir, i tots els records que li evocava. Els articles que escriu Rosel a la web de Joan Mª Pou, fotlipou.com, paguen molt la pena. La periodista obre el seu cor i el mostra sense embuts a la web del seu ex company de RAC1. Ara, emocionant el lector en confessar de què té ganes quan canviem de situació: "Jo no vull la nova normalitat. Sigui quina sigui. No la vull i no se'n parli més. De normalitats només en vull la meva. Un cop l'hagi recuperada, ja veuré què hi canvio i què no". Tota una declaració d'intencions.

laura rosel escales

@laurarosel

Rosel ha triat una paraula per titular l'article, pessigolles. I és precisament això el que té ganes de fer. El confinament ha fet que portem dos mesos sense fer una cosa tan bàsica com abraçar i donar petons els nostres éssers estimats. Com ella diu, "Les pantalles ens han mantingut a prop durant aquestes setmanes (...) Però no han servit de res quan hem necessitat una abraçada, ni quan hem trobat a faltar un petó". I té tota la raó del món. Hem bufat espelmes, però no ens ha arribat l'olor ni del pastís ni de l'espelma. Ens hem vist, però no ens hem tocat. I ella té una necessitat imperiosa de tocar algú que estima molt: "Tampoc en tenen ni idea, les pantalles, de fer pessigolles. Per totes les deesses, siusplau, que no hi hagi cap programador il·luminat que ho inventi! Vull fer pessigolles per tot el cos a les meves nebodes i veure-les esclafir a riure. Sense pantalles, ni distàncies".

laura rosel cadira

@laurarosel

Per a la periodista, que porta dos mesos a casa, "el confinament és com aquell estaborniment inútil que va des que surts del llit després d'una nit de riure i beure molt, i aconsegueixes per fi asseure't davant d'un cafè en condicions". Veurem què passa i com ens anem re-habituant a la nova situació. I com ella diu, "La normalitat post-confinament tindrà, segur, pessigolles i ressaques".

laura rosel riu

@laurarosel

Esperem que les nenes puguin gaudir de les pessigolles de la seva tieta ben aviat. Serà el millor dels senyals.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat