Sentència despietada contra els líders del procés: penes de presó d’entre 9 i 13 anys per als presos polítics independentistes que sumen un total de 100 anys entre reixes. Una decisió judicial que ha estat rebuda amb ràbia a Catalunya i de manera miserable en alguns platós de televisió de Madrid. A Telecinco, Ana Rosa Quintana ha tingut la poca vergonya d’afirmar que la sentència “es blanda” i ha convidat l’ideòleg de la rebel·lió (que és de Ciutadans) per parlar-ne. Però mentre a la cadena on treballa parlen en aquests termes de l’empresonament del govern català i dels Jordis, la periodista Laura Fa s’ha posicionat en contra de la decisió judicial.

laura fa mediaset

Mediaset

La col·laboradora badalonina de ‘Sálvame’ ha patit reiteradament l’odi anticatalà d’alguns dels seus companys de programa. Mila Ximénez s’hi adreça despectivament com “la catalana” (com si fos dolent haver nascut a Catalunya), i Kiko Matamoros l’hi ha etzibat alguna vegada “Vete a votar a Puigdemont”. Però la Laura Fa és valenta i no s’arruga al davant dels ultres. Treballa en una televisió on se les ha sentit dir de tots colors, sí. I malgrat tot, no afluixa. Si la sentència és vergonyosa, ho diu; i si cal cridar a la mobilització (com han fet ja molts altres catalans famosos), doncs també ho fa:

laura fa instagram

@laura_fa

“Que parli el poble”. I prou que ho fa. Hores d’ara, les manifestacions arreu de Catalunya són cada cop més multitudinàries.