El món de Sálvame és ple de punyalades. Les armes blanques volen pel plató. Alguns cops cap a fora, com quan María Patiño sosté que Albert Rivera ha fet un muntatge amb la seva relació amb Malú. Altres vegades el joc brut es sota la taula, entre companys. D'aquestes moltes ires i fòbies del programa de tardes de Telecinco n'hi ha una que té una connotació política: l'obsessió de Mila Ximénez amb la catalana Laura Fa. La periodista mai no ha parlat de política als molts programes de TV en què ha col·laborat: Arusitys, Cazamariposas o les ocasions en què ha fet de tertuliana a TV3, com a Els matins. Ningú que la segueixi per TV sap què pensa de política però En Blau ha pogut comprovar com en 3 ocasions els darrers dies Mila Ximénez s'hi ha adreçat despectivament com "la catalana".

mila t5

Telecinco

Dimecres 27 de febrer, parlaven de Malú i Rivera i Laura Fa hi deia la seva: "Rivera tiene a Malú y a varias" segons les seves fonts a Barcelona. Mila li etziba: "Ya está, la catalana". Laura Fa s'emprenya: "Pero oye de verdad, me parece muy fuerte". Mila "No te enfadarás que te diga catalana. Te puedo llamar sevillana". Laura Fa: "Estoy muy orgullosa. Pero siempre me contestas igual". Kiko Matamoros s'alinea amb la ultra Mila "Déjala que se va a llevar un disgusto con el Barça". Matamoros competeix en ser més unionista i fatxa que Mila. En una entrevista a En Blau parlava així de l'1-O: "Hablar de mil heridos como si eso hubiera sido Corea... Más hostias dieron los Mossos d'Esquadra el 15-M y no pasó nada". Així veu Catalunya la part fatxa de Sálvame.

laura fa t5

Telecinco

És l'anticatalanisme d'una classista que era recepcionista a una consulta mèdica, va fer un "braguetasso" amb Manolo Santana i l'alta societat mai no la va considerar un dels seus. Al mateix programa Mila Ximénez li deixa anar a Laura Fa: "Habla del procés" amb un to burleta. La periodista catalana es mossega la llengua tot i que és tractada com si digués una tonteria i l'engeguessin a fer punyetes. Laura Fa té bona informació però l'animadversió de Mila ve de lluny. Fa uns dies la mateixa Ximénez li deia a Fa: "Venga, llama a Puigdemont". Els espectadors de Telecinco assisteixen sorpresos a la catalanofòbia de Mila Ximénez. Laura Fa fa com que no l'escolta. L'audiència, també.