Dani Alves ja sap quina és la seva sentència judicial pel cas d'agressió sexual que el persegueix des del 30 de desembre de 2022: 4 anys i 6 mesos de presó. La víctima del maleït lavabo del reservat VIP de la discoteca Sutton en demanava 12. La Fiscalia, 9. Pot estar content. Sobretot perquè ja fa 13 mesos que està engarjolat preventivament. Per tant, vagin restant. 3 anys i 5 mesos que, evidentment, no complirà en la totalitat, tenint en compte precedents i circumstàncies diverses. No serà imminent, perquè encara es pot recórrer contra la sentència, però sembla que aviat tornarà al carrer. I això genera debat, polèmica, enuig i fúria. 

Al brasiler, ex del Sevilla, Barça, PSG, Juventus i estrella de la selecció brasilera durant una dècada, també li ha caigut un afegit de cinc anys de vigilància i el pagament d'una indemnització de 150.000 euros. Alves els va abonar el passat mes d'agost, cosa que s'ha considerat com un atenuant per reparació del dany. Una estratègia encertada de la seva nova advocada, Inés Guardiola, que ha aconseguit minimitzar els danys. Topa, però, amb la declaració del futbolista, lamentant la seva nul·la capacitat econòmica a conseqüència d'un escàndol del que sempre s'ha declarat innocent, fins i tot donant cinc versions diferents dels fets. Diners en té, sí. Tants com canvis de criteri i de memòria. La seva credibilitat queda tocada. I l'etiqueta de violador, en propietat. 

Dani Alves / Foto: Frederic Le Floc'h / Europa Press
Dani Alves / Europa Press

Violador. Una paraula clau que explica, precisament, l'enorme enrenou mediàtic que ha generat aquest cas. Alves, futbolista d'elit i palmarès envejable, qui sempre feia gala de bon humor i d'amor per la seva parella Joana Sanz, referent generacional i mirall en el qual s'han volgut reflectir molta canalla que li dona puntades a una pilota. Ningú sospitava, malgrat la repetició de l'estereotip de futbolistes sense escrúpols arreu del planeta, que cauria en aquest pecat infame, menyspreable i vomitiu. Precisament per tot això, la duresa del tribunal no sembla en sintonia amb la de la societat. Hi ha molta gent emprenyada, consideren el càstig injust, exigu, patètic i perillós. Una de les periodistes del cor més conegudes, catalana per a més senyes, s'ha tornat a mullar i de quina manera: Laura Fa. 

Laura Fa Telecinco
Laura Fa / Telecinco

La meitat de les Mamarazzis, omnipresent als mitjans rosa de l'Estat espanyol, sense miraments i a la jugular. Amb 4 paraules té prou per definir un sentiment: "Sale muy barato violar". La decisió dels jutges "me parece una broma. Estará en la calle mucho antes que la víctima haya curado algunas de sus heridas, si que llega a hacerlo". Aquest és el problema. I la sospita: si en Dani no fos ric i famós, potser en parlaríem d'una altra decisió. La defensa de la víctima diu estar contenta, tot i que valorarà si la pena és suficient. La d'Alves ha anunciat recurs: cremarà totes les naus per escurar més temps i sortir com més aviat millor. Sigui com sigui, trist final a una història tristíssima. 

Dani Alves. Judici a l'Audiència de Barcelona per agressió sexual.  EFE/ Alberto Estévez
Dani Alves / EFE

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!