L'univers 'Sálvame' és particular. Al llarg de la seva singladura hem viscut moments de tota mena: divertits, impactants, horribles, tristos, emotius. També ridículs, clar. D'aquests en tenim un munt, la majoria d'ells associats a la participació d'alguns dels seus tertulians i col·laboradors. D'un temps ençà el nivell dels professionals de les seves trames ha caigut de forma espectacular. Kiko Hernández està més preocupat per les seves relacions personals i la seva carrera teatral que per l'espai de Jorge Javier Vázquez, Belén Esteban ja no és la que era, Kiko Matamoros tampoc... i Mila Ximénez, com tots sabem, ja no hi és. El seu forat va ser ocupat per gent de segona, com els Kiko Jiménez, Rafa Moras i companyia. Sort que tenim de Laura Fa, la veritat. Amb ella tot és menys feixuc. 

La Laura és una col·laboradora que sempre dona joc. Entra al drap, té informació sucosa i no s'arronsa. Ha mantingut enfrontaments força virulents amb companys de plató que representen l'antítesi de tot el que ella en pensa: Matamoros és el primer de la llista per diverses i conflictives raons​. També se les ha tingut amb d'altres, per exemple amb l'aprenent de l'ex representant: Rafa Mora. Són com barrejar aigua i oli, però curiosament es compleix allò de 'el roce hace el cariño'. El passat mes d'agost sorprenia tothom defensant-lo públicament: tot i considerar-lo masclista, creu que en el fons val la pena.

Rafa Mora, un dels col·laboradors més detestats de 'Sálvame'

Bé, no discutirem la Laura, el seu criteri i les seves raons per estimar o deixar d'estimar. Però la realitat és tossuda i s'entesta a demostrar que això de "valer la pena" és molt subjectiu. Sobretot quan sents el Tete dir segons quines bestieses, vantar-se de ves a saber quins mèrits, fer el fatxenda les 2 hores del dia. Presumptuós i d'una pobresa d'arguments que clama al cel. L'enorme majoria dels espectadors del programa no el suporten, això és un fet fàcilment demostrable. Que compta amb la simpatia de la direcció i la famosa cúpula, també. Per això l'audiència ha begut oli, tindran sobredosi de Rafa Mora mentre els interessi explotar el personatge. Quant durarà la broma? Ah, bona pregunta. Més del que és raonable, és evident. 

Rafa Mora Sálvame Telecinco
Rafa Mora / Telecinco

Mora ha deixat els estudis de periodisme, la seva excusa deixa muda Laura Fa

Total, que Mora va gaudir dels seus dos minuts de glòria en el darrer capítol de 'Sálvame', explicant els motius pels quals ha abandonat el seu gran somni i la historieta que ha anat venent durant les darreres temporades: això de voler estudiar periodisme. Es va matricular a la facultat, semblava que anava traient algunes assignatures, que en uns quants anys potser podria recollir el títol. Però no: Rafa Mora és molt semblant a Froilán i Victoria Federica, gent amb la que se sent molt identificat malgrat que no el suportin. Ha deixat els estudis, ja no li interessa. No així, però, mantenir la cadireta al plató i guanyar-se els calerons que entren al seu compte corrent, però sense haver de patir per exàmens, apunts i treballs. El millor, o el pitjor de tot, els seus arguments: “Me di cuenta que, al final, los mejores colaboradores no tienen estudios y dije ‘¿Qué hago con 39 años aquí agobiado?” El plató esclatava. I fins i tot Laura Fa, que l'aprecia, s'ha de mossegar la llengua. Li dedica 0 paraules, però 4 emoticones. Se li entén tot: vergonya, desconcert, shock i una promesa, la de no dir ni ase ni bèstia. No cal. Ell sol s'ha retratat.

Laura Fa Sálvame Telecinco
Laura Fa / Telecinco

Meritocràcia a 'Sálvame'? No sempre. El cuñadisme es valora molt més.